مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

329
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

507
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر پوشش های نانوکامپوزیت کیتوسان-رس، واکس و روغن زیتون روی برخی ویژگی های کیفی لیموشیرین در طی انبارمانی عمر قفسه ای

صفحات

 صفحه شروع 331 | صفحه پایان 348

چکیده

 مرکبات به عنوان یک محصول عمده و قابل دسترس در تمام جهان و میوه ای محبوب در رژیم غذایی است. وارد آمدن آسیب به پوست میوه, کاهش رطوبت و چروکیدگی پس از برداشت همگی سبب کاهش بازار پسندی این محصول می گردند. استفاده از پوشش های خوراکی یکی از مؤثرترین راه ها در حفظ کیفیت میوه ها است. در این پژوهش کیفیت میوه لیموشیرین بر اساس آزمون فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با پوشش خوراکی نانوکامپوزیت کیتوسان-رس در سه سطح, روغن زیتون و واکس کارنوبا در مقایسه با نمونه بدون پوشش طی 12 روز انبارمانی مورد ارزیابی قرار گرفت. در طی دوره انبارمانی ویژگی های شیمیایی, pH, اسیدیته, TSS آب میوه, درصد کاهش وزن, ویتامین سی و ویژگی های مکانیکی, ضریب کرویت, نیروی برش پوست, نیروی شکست و نیروی کشش پوست میوه اندازه گیری شدند. نتایج نشان دهنده وجود تفاوت معنی دار در سطح 1% و 5% بین پوشش های مختلف در حداکثر نیروی شکست, درصد کاهش وزن و pH بود. در ضمن تاثیر زمان های مختلف انبارمانی بر میزان مواد جامد محلول در آب, pH و حداکثر نیروی شکست نیز معنی دار بود. پوشش کیتوسان-رس 5 % کمترین میزان درصد کاهش وزن را داشت و بیشترین میزان درصد کاهش وزن به ترتیب برای پوشش شاهد و روغن زیتون 3/12 و 23/10 درصد بود. به طور کلی نتایج نشان داد میوه های پوشش داده در حفظ خواص کیفی و مکانیکی نسبت به نمونه های بدون پوشش عملکرد بهتری داشتند و در بین پوشش های مصرف شده پوشش نانو کامپوزیت کیتوسان-رس 5 % موفقیت بالاتری نسبت به سایر پوشش ها داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مرادی گنجه، فاطمه، معماردستجردی، رسول، حیدری، مختار، و موحدنژاد، محمدهادی. (1399). بررسی اثر پوشش های نانوکامپوزیت کیتوسان-رس, واکس و روغن زیتون روی برخی ویژگی های کیفی لیموشیرین در طی انبارمانی عمر قفسه ای. مهندسی زراعی (مجله علمی کشاورزی)، 43(3 )، 331-348. SID. https://sid.ir/paper/390010/fa

    Vancouver: کپی

    مرادی گنجه فاطمه، معماردستجردی رسول، حیدری مختار، موحدنژاد محمدهادی. بررسی اثر پوشش های نانوکامپوزیت کیتوسان-رس, واکس و روغن زیتون روی برخی ویژگی های کیفی لیموشیرین در طی انبارمانی عمر قفسه ای. مهندسی زراعی (مجله علمی کشاورزی)[Internet]. 1399؛43(3 ):331-348. Available from: https://sid.ir/paper/390010/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه مرادی گنجه، رسول معماردستجردی، مختار حیدری، و محمدهادی موحدنژاد، “بررسی اثر پوشش های نانوکامپوزیت کیتوسان-رس, واکس و روغن زیتون روی برخی ویژگی های کیفی لیموشیرین در طی انبارمانی عمر قفسه ای،” مهندسی زراعی (مجله علمی کشاورزی)، vol. 43، no. 3 ، pp. 331–348، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/390010/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button