مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

549
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

606
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

موانع تصمیم گیری در خصوص منابع آب، غذا و انرژی با توجه به تغییرات اقلیمی؛ کاربرد روش تحلیل سلسله مراتبی فازی

صفحات

 صفحه شروع 323 | صفحه پایان 332

چکیده

 اهداف و زمینه ها: ارتباطات آب, غذا و انرژی تعدادی از پیچیدگی ها و چالش هایی که بین رشته ای و چندبخشه ای هستند را نشان می دهد. این پیچیدگی ها صرفا به یک بخش محدود نمی شود و شوک به یکی از منابع, یک یا چند بخش دیگر را تحت تاثیر قرار می دهد. منابع آب, غذا و انرژی از تغییرات اقلیمی تاثیر می گیرند, بنابراین با توجه به پیچیدگی هایی که بین آن ها وجود دارد, نیاز است تا تصمیم گیری هایی صورت گیرد. برای تصمیم گیری های آینده در رابطه با شوک های آب و هوایی موانع تصمیم گیری ها وجود دارد, پس نیاز است تا موانع تصمیم گیری که در این زمینه وجود دارد, شناسایی و اولویت بندی شود تا تصمیم گیری ها به درستی صورت گیرد. مواد و روش: دیدگاه ارتباطی, درک وابستگی های متقابل در بخش های آب, انرژی و غذا را افزایش می دهد و سیاست ها را در نگرانی های دیگر مانند آب و هوا و تنوع زیستی تحت تاثیر قرار می دهد. پرسشنامه ای طبق روش AHP فازی تنظیم شده و در اختیار کارشناسان قرار گرفت. نتیجه گیری: نتایج پژوهش نشان داد منبع آب, با وزن نرمال 0/591 دراولویت نخست, منبع غذا با وزن نرمال 0/304 و منبع انرژی با وزن نرمال 0/105 در اولویت دوم و سوم قرار دارند. همچنین مهمترین مانع تصمیم گیری نسبت به معیار آب, غذا و انرژی با وزن های نرمال 0/256, 0/261 و 0/292 گزینه رویکرد جدید برای مدیریت و اداره یکپارچه با توجه به توسعه پایدار شناخته شد. کم اهمیت ترین مانع تصمیم گیری برای معیار آب, غذا و انرژی به ترتیب گزینه ارتباط و همکاری با وزن نرمال 0/069, ماهیت پاسخ به شوک های ارتباطی با وزن نرمال 0/087 و ارتباط و همکاری باوزن نرمال 0/071 می باشد. باتوجه به اولویت بندی نهایی موانع تصمیم گیری گزینه رویکرد جدید برای مدیریت و اداره یکپارچه با توجه به توسعه پایدار با وزن نرمال 0/292 و ارتباط و همکاری با وزن نرمال 0/071 بااهمیت ترین وکم اهمیت ترین مانع شناخته شدند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    گودرزی، محمدرضا، پیریایی، رضا، و موسوی، میررحیم. (1398). موانع تصمیم گیری در خصوص منابع آب, غذا و انرژی با توجه به تغییرات اقلیمی؛ کاربرد روش تحلیل سلسله مراتبی فازی. تحقیقات جغرافیایی، 34(3 (پیاپی 133) )، 323-332. SID. https://sid.ir/paper/390421/fa

    Vancouver: کپی

    گودرزی محمدرضا، پیریایی رضا، موسوی میررحیم. موانع تصمیم گیری در خصوص منابع آب, غذا و انرژی با توجه به تغییرات اقلیمی؛ کاربرد روش تحلیل سلسله مراتبی فازی. تحقیقات جغرافیایی[Internet]. 1398؛34(3 (پیاپی 133) ):323-332. Available from: https://sid.ir/paper/390421/fa

    IEEE: کپی

    محمدرضا گودرزی، رضا پیریایی، و میررحیم موسوی، “موانع تصمیم گیری در خصوص منابع آب, غذا و انرژی با توجه به تغییرات اقلیمی؛ کاربرد روش تحلیل سلسله مراتبی فازی،” تحقیقات جغرافیایی، vol. 34، no. 3 (پیاپی 133) ، pp. 323–332، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/390421/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button