مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

308
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

61
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر سطوح مختلف شوری و رژیم های آبیاری روی برخی خصوصیات رشد و کارآیی مصرف آب در ارقام گندم (.Triticum aestivum L)

صفحات

 صفحه شروع 127 | صفحه پایان 143

چکیده

 در این تحقیق واکنش دو رقم گندم نان (ارگ و تجن), به رژیم های آبیاری (آبیاری کامل و 85 درصد نیاز آبی) و سطوح متفاوت شوری (صفر, 50, 100 و 150 میلی مولار کلریدسدیم) در آزمایشی گلخانه ای به صورت فاکتوریل بر پایه بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار مورد ارزیابی قرار گرفت. زمانی که برگ چهارم به حداکثر سطح خود رسید, تیمارها اعمال گردیدند. شوری 150 میلی مولار موجب کاهش معنی دار وزن خشک اندام هوایی, وزن خشک ریشه و کارآیی مصرف آب دانه و وزن خشک اندام هوایی گردید. اگرچه کارآیی مصرف آب وزن خشک اندام هوایی و دانه در رقم متحمل ارگ (به ترتیب 9/3 و 97/0 گرم در لیتر در بوته) بیش تر از رقم حساس تجن (8/2 و 85/0 گرم در لیتر در بوته) بود, اما وزن خشک اندام هوایی ارقام تقریبا به یک نسبت کاهش یافت. تیمار کم آبیاری میزان سدیم بافت ها را کاهش داد و موجب افزایش نسبت پتاسیم به سدیم برگ پرچم از 73/4 به 33/5 و کارآیی مصرف آب وزن خشک اندام هوایی از 1/3 به 5/3 گرم در لیتر در بوته شد. سطوح 50 و 100 میلی مولار شوری بر عملکرد دانه هر دو رقم بی تاثیر بود. در نهایت شوری 150 میلی مولار در هر دو تیمار آبیاری کامل و کم آبیاری موجب کاهش یکسانی در عملکرد دانه رقم تجن شد, اما بر عملکرد دانه رقم ارگ بی تاثیر بود. ازآنجاکه عملکرد دانه ارقام در سطوح متفاوت شوری تحت تاثیر آبیاری قرار نگرفت, بنابراین هر دو رقم دارای تحمل یکسانی نسبت به تنش اسمزی بودند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اطلسی پاک، وحید، بهمنی، امید، و افشین نیک، سمیرا. (1398). تاثیر سطوح مختلف شوری و رژیم های آبیاری روی برخی خصوصیات رشد و کارآیی مصرف آب در ارقام گندم (.Triticum aestivum L). فن آوری تولیدات گیاهی (پژوهش کشاورزی)، 19(2 )، 127-143. SID. https://sid.ir/paper/390557/fa

    Vancouver: کپی

    اطلسی پاک وحید، بهمنی امید، افشین نیک سمیرا. تاثیر سطوح مختلف شوری و رژیم های آبیاری روی برخی خصوصیات رشد و کارآیی مصرف آب در ارقام گندم (.Triticum aestivum L). فن آوری تولیدات گیاهی (پژوهش کشاورزی)[Internet]. 1398؛19(2 ):127-143. Available from: https://sid.ir/paper/390557/fa

    IEEE: کپی

    وحید اطلسی پاک، امید بهمنی، و سمیرا افشین نیک، “تاثیر سطوح مختلف شوری و رژیم های آبیاری روی برخی خصوصیات رشد و کارآیی مصرف آب در ارقام گندم (.Triticum aestivum L)،” فن آوری تولیدات گیاهی (پژوهش کشاورزی)، vol. 19، no. 2 ، pp. 127–143، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/390557/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button