مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

282
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

553
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیرکاربرد باکتری های آزاد کننده ﭘ تاسیم بر عملکرد سه رقم گندم نان (Triticum aestivum L. )

صفحات

 صفحه شروع 39 | صفحه پایان 48

چکیده

 اهداف: استفاده از باکتری های آزاد کننده پتاسیم در خاک های حاوی پتاسیم غیر محلول انباشت شده و غیر قابل جذب توسط گیاهان می تواند به حلالیت بیشتر این منابع معدنی پتاسیم خاک و در نتیجه جذب آن توسط گیاه کمک کند. لذا هدف از این مطالعه, تعیین اثر کاربرد کود زیستی آزاد کننده پتاس در مقایسه با کاربرد کودهای شیمیایی پتاسه رایج در کشور بر عملکرد و اجزای عملکرد گندم نان بود. مواد و روش ها: برای مطالعه تأثیر کاربرد کود زیستی پتاسیم بر عملکرد ارقام گندم در جنوب کرمان, آزمایش هایی طی دو سال و به صورت اسپلیت پلات در قالب بلوک کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد جیرفت انجام شد. ارقام مختلف گندم نان شامل چمران2, برات و خلیل به عنوان عامل اصلی و منابع و مقادیر ﭘ تاسیم در چهار سطح: 1. شاهد (بدون مصرف هیچ کودی) 2. مصرف کود شیمیایی سولفات ﭘ تاسیم (باتوجه به نتایج تجزیه خاک) 3. نصف کود شیمیایی توصیه شده با توجه به نتایج تجزیه خاک بعلاوه مصرف کود زیستی ﭘ تاسیم 4. کود زیستی پتاسیم به تنهایی (از منبع کود زیستی پتابارور), سطوح تیمارهای فرعی بودند. یافته ها: نتایج نشان داد, ارقام گندم نان واکنش متفاوتی را به سطوح و منابع مختلف کودی طی دو سال مطالعه نشان دادند. با این وجود مصرف کود زیستی پتاسیم به تنهایی و همچنین توأم با کاهش50% کود شیمیایی توصیه شده توانست موجب دستابی به عملکرد دانه در ارقام گندم چمران2 (8 تن در هکتار) رقم خلیل (49/7 تن در هکتار) و رقم برات (6/7 تن در هکتار) گردد. آن چه که در نتایج مشهود بود, کاربرد کود زیستی پتاسیم بکار رفته توانست موجب بهبود معنی داری در میزان عملکرد زیستی و عملکرد دانه, شاخص برداشت, وزن هزار دانه و ارتفاع بوته گردد. نتیجه گیری: کاربرد کود زیستی پتاسیم همراه با نیمی از کود شیمیایی سولفات پتاسیم توصیه شده می تواند علاوه بر کاهش مصرف مقدار کودهای شیمیایی در کاهش هزینه های تولید و سلامت محصول گندم نان موثر باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سعیدی، زهرا، مدنی، حمید، شیرزادی، محمدحسن، حیدری شریف آباد، حسین، و افشارمنش، غلامرضا. (1400). تأثیرکاربرد باکتری های آزاد کننده ﭘ تاسیم بر عملکرد سه رقم گندم نان (Triticum aestivum L. ). دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)، 31(1 )، 39-48. SID. https://sid.ir/paper/390718/fa

    Vancouver: کپی

    سعیدی زهرا، مدنی حمید، شیرزادی محمدحسن، حیدری شریف آباد حسین، افشارمنش غلامرضا. تأثیرکاربرد باکتری های آزاد کننده ﭘ تاسیم بر عملکرد سه رقم گندم نان (Triticum aestivum L. ). دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)[Internet]. 1400؛31(1 ):39-48. Available from: https://sid.ir/paper/390718/fa

    IEEE: کپی

    زهرا سعیدی، حمید مدنی، محمدحسن شیرزادی، حسین حیدری شریف آباد، و غلامرضا افشارمنش، “تأثیرکاربرد باکتری های آزاد کننده ﭘ تاسیم بر عملکرد سه رقم گندم نان (Triticum aestivum L. )،” دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)، vol. 31، no. 1 ، pp. 39–48، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/390718/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button