مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

515
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

651
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات ضدمیکروبی تعدادی از اسفنج های دریایی خلیج فارس

صفحات

 صفحه شروع 494 | صفحه پایان 504

چکیده

 زمینه در این مطالعه, اثرات ضد میکروبی 5 گونه اسفنج دریایی با نام های علمی: Fascaplysinopsis reticulata, Callyspongia clavatus, Callyspongia siphonella, Niphates furcata و Pseudosuberites clavatus جمع آوری شده از سواحل جزیره کیش بر علیه باکتری های گرم مثبت و گرم منفی و همچنین گونه های قارچ و مخمر مطالعه شده است. مواد و روش ها: از هر اسفنج با دو نوع حلال دی کلرومتان و متانول به روش خیساندن در 3 مرحله عصاره گیری شد و سپس عصاره ها با روش براث میکرودیلوشن مورد آزمایش قرار گرفتند. یافته ها: میکروارگانیسم ها از نظر مقاومت نسبت به عصاره ها متفاوت بودند و قارچ ها نسبت به باکتری های گرم مثبت و گرم منفی مقاوم تر بودند. استرپتوکوکوس پیوجنز و استرپتوکوکوس موتانز از سایر باکتری ها نسبت به عصاره ها حساس تر بودند. همه عصاره ها حداقل بر یک باکتری موثر بودند. اسفنج دریایی با نام Fascaplysinopsis reticulata, فعالیت موثری بر همه باکتری های گرم مثبت حتی گونه های مقاوم نشان داد (MIC عصاره دی کلرومتانی و متانولی به ترتیب در محدوده 25/0 تا 8 میکروگرم بر میلی لیتر و 16 تا 32 میکروگرم بر میلی لیتر). نتیجه گیری: نتایج این پژوهش نشان داد که اسفنج Fascaplysinopsis reticulata دارای اثرات ضدباکتریایی قابل ملاحظه ای می باشد و این اسفنج کاندیدای مناسبی در مطالعات آینده برای جداسازی ترکیبات موثر ضد باکتری است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    سراج، سیدحسن، هاشمی، سیده ژاله، زمردیان، کامیار، و معین، محمودرضا. (1399). اثرات ضدمیکروبی تعدادی از اسفنج های دریایی خلیج فارس. طب جنوب، 23(5 )، 494-504. SID. https://sid.ir/paper/390880/fa

    Vancouver: کپی

    سراج سیدحسن، هاشمی سیده ژاله، زمردیان کامیار، معین محمودرضا. اثرات ضدمیکروبی تعدادی از اسفنج های دریایی خلیج فارس. طب جنوب[Internet]. 1399؛23(5 ):494-504. Available from: https://sid.ir/paper/390880/fa

    IEEE: کپی

    سیدحسن سراج، سیده ژاله هاشمی، کامیار زمردیان، و محمودرضا معین، “اثرات ضدمیکروبی تعدادی از اسفنج های دریایی خلیج فارس،” طب جنوب، vol. 23، no. 5 ، pp. 494–504، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/390880/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button