مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,259
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

657
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر عصاره های سیر و هل بر روی خواص مورفولوژی و فیزیولوژی استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متیسیلین (MRSA) و سودوموناس آئروجینوزا

صفحات

 صفحه شروع 29 | صفحه پایان 38

چکیده

 مقدمه: سیر با نام علمی Allium sativum متعلق به خانواده Liliaceae و هِل با نام علمی Elettaria Cardamom Maton متعلق به خانواده Zingiberaceae دارای کاربردهای درمانی در طب سنتی هستند که برخی از آنها با بررسی های علمی اثبات شده است. از این دو گیاه اثرات ضدمیکروبی گزارش شده است.هدف: هدف از این تحقیق, بررسی اثر عصاره آبی سیر و عصاره متانولی هل بر روی سوش های مقاوم استافیلوکوکوس اورئوس و سودوموناس آئروجینوزا است. روش بررسی: ابتدا حبه های سیر (100گرم) پوست گرفته شده و در آب مقطر استریل به نسبت 1 به 1 در مخلوط کن هموژن شدند, پس از سانتریفیوژ محلول رویی سیر جمع آوری گردید و از میان یک کاغذ صافی و در نهایت از فیلتر میلی پور (0.45 میکرون) عبور داده شد و برای انجام آزمایش ها در یخچال (4 درجه سانتی گراد) نگهداری شد. برای تهیه عصاره هل, پس از جمع آوری دانه های هل, خشک کردن و پودر کردن آنها, عصاره گیری با استفاده از متانول و با روش پرکولاسیون انجام گرفت. برای بررسی اثرات ضدمیکروبی عصاره های سیر و هل, سوسپانسیون میکروبی با کدورتی مطابق با 0.5 مک فارلند تهیه و رقت های مختلف عصاره ها شامل ( 1:2, 1:4, 1:8 … 1:64 v/v  برای سیر و رقت های  800, 650, 4000, …, 50 mg/mlبرای هل) تهیه و علیه سویه های MISA ATCC 33591 و P. aeroginosa ATCC 27853  آزمایش شد. حداقل غلظت متوقف کننده رشد از طریق روش های دیسک گذاری, چاهک و رقت در لوله تعیین شد. هم چنین در این بررسی تغییرات مورفولوژی MRSA و P. aeroginosa با استفاده از میکروسکوپ نوری و خصوصیات فیزیولوژی آنها با استفاده از تلقیح غلظت های کمتر از بازدارنده سیر و هل به کشت باکتریایی انجام شد.نتایج: عصاره هل, هیچ اثری بر روی سو دوموناس آئروجینوزا نداشت, اما عصاره سیر بر روی این باکتری موثر بود. عصاره سیر (رقت های 1:2, 1:4, 1:8, 1:16 حاوی220, 55, 110, 27.5 mg/ml  آلیسین) رشد MRSA را مهار می کرد و غلظت های 1:8 (v/v) تا 1:2 آن باعث مهار رشد سودوموناس آئروجینوزا می شد. هم چنین دیده شد که MRSA به عصاره هل در رقت های mg/ml 200 تا 800 حساس است .به طور کلی حداقل غلظت مهارکننده سیر برای MIC) MRSA سیر 1:16=: مقدار آلیسین (27.50 mg/ml کمتر از حداقل غلظت مهار کننده سیر برای سودوموناس آئروجینوزا MIC) سیر =1:8 و مقدار آلیسین mg/ml 55) است بررسی اثر عصاره سیر بر روی مورفولوژی باکتری ها شامل تغییر اندازه آنها, تخریب شکل جزئی و تورم سلولی است اما عصاره هل هیچ تغییر شکل آشکاری را بر روی سلول در مقایسه با کنترل نشان نمی دهد. هم چنین در غلظت های پایین سیر, تولید آنزیم کاتالاز و پیگمان پیوسیانین توسط سودوموناس آئروجینوزا کاهش یافت اما توانایی همولیز آن افزایش پیداکرد. نتایج نشان داد که تولید اسید از ساکارز و مانیتول توسط MRSA بر خلاف شاهد, منفی شد .نتیجه گیری: این بررسی نشان داد که عصاره سیر, اثرات ضدباکتریایی متفاوتی را علیه 2 باکتری مورد آزمایش اعمال می کند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اخوان سپهی، عباس، خنافری، آنیتا، سجودی، شیما، یاریگرروش، مرضیه، جمشیدی، امیرحسین، و رضازاده، شمسعلی. (1386). اثر عصاره های سیر و هل بر روی خواص مورفولوژی و فیزیولوژی استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متیسیلین (MRSA) و سودوموناس آئروجینوزا. گیاهان دارویی، 7(25)، 29-38. SID. https://sid.ir/paper/390977/fa

    Vancouver: کپی

    اخوان سپهی عباس، خنافری آنیتا، سجودی شیما، یاریگرروش مرضیه، جمشیدی امیرحسین، رضازاده شمسعلی. اثر عصاره های سیر و هل بر روی خواص مورفولوژی و فیزیولوژی استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متیسیلین (MRSA) و سودوموناس آئروجینوزا. گیاهان دارویی[Internet]. 1386؛7(25):29-38. Available from: https://sid.ir/paper/390977/fa

    IEEE: کپی

    عباس اخوان سپهی، آنیتا خنافری، شیما سجودی، مرضیه یاریگرروش، امیرحسین جمشیدی، و شمسعلی رضازاده، “اثر عصاره های سیر و هل بر روی خواص مورفولوژی و فیزیولوژی استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متیسیلین (MRSA) و سودوموناس آئروجینوزا،” گیاهان دارویی، vol. 7، no. 25، pp. 29–38، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/390977/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button