مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

262
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

456
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی مقادیر درجه روز رشد مراحل فنولوژیک در تعدادی از ارقام زراعی و توده های بومی گندم های نان ایران

صفحات

 صفحه شروع 71 | صفحه پایان 82

چکیده

 در مطالعه مراحل فنولوژی گیاهان زراعی, اندازه گیری درجه روز-رشد (GDD) به عنوان شاخصی جایگزین برای شمارش روزهای تقویم مطرح می باشد. در تحقیق حاضر تنوع ژنتیکی 86 رقم زراعی و 184 توده بومی گندم ایرانی بر اساس مراحل فنولوژیکی (روز تا آبستنی, روز تا گلدهی, روز تا رسیدگی و GDD این مراحل) در کنار دوره پرشدن دانه, وزن هزار دانه و عملکرد دانه طی سال های زراعی 93-92 و 94-93 در قالب طرح آگمنت با 3 رقم شاهد (آذر, نوید و پیشتاز) در 6 بلوک ناقص در مزرعه تحقیقاتی گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه تهران مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که از نظر این صفات اختلاف قابل ملاحظه ای بین ارقام زراعی و توده های بومی گندم وجود دارد, به طوری که ارقام زراعی عملکرد بیشتر و طول دوره پرشدن دانه کمتری در مقایسه با توده های بومی داشتند. از طرف دیگر نتایج حاکی از آن بود که ژنوتیپ ها با عادت رشدی مختلف از نظر اکثر صفات فنولوژیکی دارای تفاوت معنی داری می باشند و می توانند در انتخاب و معرفی ارقام جدید به صورت مستقیم یا غیرمستقیم گزینش برای افزایش طول دوره پرشدن دانه در کنار افزایش عملکرد دانه مؤثر باشند. از آنجایی که تنوع صفات فنولوژیکی در توده های بومی بیشتر بود, بنابراین توده های بومی می توانند منبع ارزشمندی در راستای انتخاب برای بهبود این صفات نیز باشند. در نهایت با توجه به اهمیت مراحل فنولوژیکی و شاخص GDD توصیه می گردد این صفات نیز به اندازه عملکرد و اجزای عملکرد جهت حصول نتایج دقیق تر مورد توجه قرار گیرند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    علی پور، هادی، عبدی، حسین، و بی همتا، محمدرضا. (1399). بررسی مقادیر درجه روز رشد مراحل فنولوژیک در تعدادی از ارقام زراعی و توده های بومی گندم های نان ایران. پژوهشنامه اصلاح گیاهان زراعی، 12(34 )، 71-82. SID. https://sid.ir/paper/390995/fa

    Vancouver: کپی

    علی پور هادی، عبدی حسین، بی همتا محمدرضا. بررسی مقادیر درجه روز رشد مراحل فنولوژیک در تعدادی از ارقام زراعی و توده های بومی گندم های نان ایران. پژوهشنامه اصلاح گیاهان زراعی[Internet]. 1399؛12(34 ):71-82. Available from: https://sid.ir/paper/390995/fa

    IEEE: کپی

    هادی علی پور، حسین عبدی، و محمدرضا بی همتا، “بررسی مقادیر درجه روز رشد مراحل فنولوژیک در تعدادی از ارقام زراعی و توده های بومی گندم های نان ایران،” پژوهشنامه اصلاح گیاهان زراعی، vol. 12، no. 34 ، pp. 71–82، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/390995/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button