مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

397
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

485
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر کمبود روی قابل جذب بر برخی خصوصیّات فیزیولوژیکی و مورفولوژیکی گندم نان

صفحات

 صفحه شروع 99 | صفحه پایان 110

چکیده

 عنصر روی (Zn) یکی از حیاتی ترین عناصر غذایی محدود کننده رشد گیاهان می باشد. به منظور بررسی اثر کمبود روی بر برخی خصوصیات فیزیولوژیک و مورفولوژیک گندم نان (Triticum aestivum L. ), آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در گلخانه اجرا شد. ارقام روی-کارا (بیات و نیک نژاد) و روی-ناکارا (هیرمند و کرج 1) در دو شرایط روی کافی (پنج میلی گرم درکیلوگرم خاک) و کمبود روی (صفر میلی گرم درکیلوگرم خاک) کشت و صفات وزن هزار دانه, تعداد دانه در سنبله, میزان کلروفیل, غلظت روی دانه, ریشه و برگ و برخی صفات مورفولوژیک اندازه گیری شدند. بر اساس نتایج تجزیه واریانس, اثرات اصلی سطح روی و ارقام بر تمامی صفات مورد مطالعه معنی دار (P≤ 0. 01) بود, درحالیکه اثر متقابل سطح روی در ارقام فقط برای صفات غلظت روی ریشه, روی شاخساره و روی دانه, معنی دار (P≤ 0. 01) بود. نتایج مقایسه میانگین تیمارها نشان داد که در شرایط کمبود روی, غلظت روی در ریشه ارقام روی-کارا (نیک نژاد و بیات به ترتیب 59 و 75/44 میلی گرم درکیلوگرم) به طور معنی داری (P≤ 0. 01) بیشتر از ارقام روی-ناکارا (هیرمند و کرج1 به ترتیب 58/30 و 98/32 میلی گرم درکیلوگرم) بود. همچنین غلظت روی دانه در رقم روی-کارای بیات (82/28 میلی گرم درکیلوگرم) به طور معنی داری (P≤ 0. 01) از ارقام روی-ناکارا (هیرمند و کرج1 به ترتیب 95/24 و 85/22 میلی گرم درکیلوگرم) بیشتر بود. محاسبه درصد کاهش صفات در شرایط کمبود روی نشان داد که میزان کاهش در عملکرد ماده خشک شاخساره, غلظت روی ریشه, غلظت روی دانه و میزان کلروفیل برگ در در ارقام روی-ناکارا بیشتر از ارقام روی-کارا بود. بطورکلی نتایج این تحقیق نشان داد که ارقام روی-کارا نسبت به ارقام روی-ناکارا در شرایط کمبود روی خاک, از توانایی بیشتری در رشد و تولید ماده خشک برخوردار بوده و قادرند میزان روی بیشتری در دانه ذخیره نمایند. . .

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نیازخانی، سیدمحسن، عبدالهی مندولکانی، بابک، جعفری، مراد، و رسولی صدقیانی، میرحسن. (1398). اثر کمبود روی قابل جذب بر برخی خصوصیّات فیزیولوژیکی و مورفولوژیکی گندم نان. تحقیقات کاربردی خاک، 7(4 )، 99-110. SID. https://sid.ir/paper/391037/fa

    Vancouver: کپی

    نیازخانی سیدمحسن، عبدالهی مندولکانی بابک، جعفری مراد، رسولی صدقیانی میرحسن. اثر کمبود روی قابل جذب بر برخی خصوصیّات فیزیولوژیکی و مورفولوژیکی گندم نان. تحقیقات کاربردی خاک[Internet]. 1398؛7(4 ):99-110. Available from: https://sid.ir/paper/391037/fa

    IEEE: کپی

    سیدمحسن نیازخانی، بابک عبدالهی مندولکانی، مراد جعفری، و میرحسن رسولی صدقیانی، “اثر کمبود روی قابل جذب بر برخی خصوصیّات فیزیولوژیکی و مورفولوژیکی گندم نان،” تحقیقات کاربردی خاک، vol. 7، no. 4 ، pp. 99–110، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/391037/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button