مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

235
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

498
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر سطوح مختلف پودر گوجه فرنگی با و بدون افزودن آنزیم بر عملکرد، فراسنجه های خونی و وضعیت آنتی اکسیدانی بلدرچین های ژاپنی

صفحات

 صفحه شروع 11 | صفحه پایان 21

چکیده

 این آزمایش, به منظور بررسی تاثیر سطوح مختلف پودر گوجه فرنگی (صفر, 4, 8 و 12 درصد) و مولتی آنزیم ناتوزیم پی (صفر و 05/0 درصد) بر عملکرد, فراسنجه های خونی و وضعیت آنتی اکسیدانی بلدرچین های ژاپنی طی دوره آغازین و رشد انجام شد. تعداد 320 قطعه جوجه بلدرچین یک روزه در 8 تیمار با 4 تکرار و 10 قطعه پرنده در هر واحد آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی با آرایش فاکتوریل 2×4 مورد استفاده قرار گرفتند. نتایج نشان داد که افزودن سطوح مختلف پودر گوجه فرنگی, سبب افزایش خوراک مصرفی شد (05/0>p) به نحوی که این افزایش در تیمار تغذیه شده با 12 درصد پودر گوجه فرنگی بیشتر از سایر تیمارها بود. اثر متقابل پودر گوجه فرنگی و آنزیم ناتوزیم پی بر افزایش وزن و ضریب تبدیل غذایی معنی دار بود (05/0>p) و در گروه تغذیه شده با 8 درصد پودر گوجه فرنگی و سطح صفر آنزیم, بیشترین افزایش وزن و بهترین ضریب تبدیل غذایی مشاهده شد. غلظت گلوکز, تری گلیسرید, LDL, HDL, VLDL و ﺁ ﻧ ﺰ ﻳ ﻢ ﻫ ﺎ ﻯ کبدی ﺁ ﻻ ﻧ ﻴ ﻦ ﺁ ﻣ ﻴ ﻨ ﻮ ﺗ ﺮ ﺍ ﻧ ﺴ ﻔ ﺮ ﺍ ﺯ و ﺁ ﺳ ﭙ ﺎ ﺭ ﺗ ﺎ ﺕ ﺁ ﻣ ﻴ ﻨ ﻮ ﺗ ﺮ ﺍ ﻧ ﺴ ﻔ ﺮ ﺍ ﺯ نیز تحت تاثیر اثر متقابل پودر گوجه فرنگی و آنزیم ناتوزیم قرار گرفتند (05/0>p). در بلدرچین های تغذیه شده با 4 درصد پودر گوجه فرنگی و سطح صفر آنزیم, بیشترین غلظت گلوکز پلاسما و کمترین غلظت ﺁ ﻧ ﺰ ﻳ ﻢ ﻫ ﺎ ﻯ ﺁ ﻻ ﻧ ﻴ ﻦ ﺁ ﻣ ﻴ ﻨ ﻮ ﺗ ﺮ ﺍ ﻧ ﺴ ﻔ ﺮ ﺍ ﺯ و ﺁ ﺳ ﭙ ﺎ ﺭ ﺗ ﺎ ﺕ ﺁ ﻣ ﻴ ﻨ ﻮ ﺗ ﺮ ﺍ ﻧ ﺴ ﻔ ﺮ ﺍ ﺯ و سوپر اکسید دیسموتاز به دست آمد. غلظت تری گلیسرید و VLDL در تیمار دارای 12درصد پودر گوجه فرنگی با آنزیم ناتوزیم, کمتر از سایر تیمارها بود اما در تیمار حاوی 12 درصد پودر گوجه فرنگی با سطح صفر آنزیم, کمترین غلظتLDL و بیشترین غلظت HDL مشاهده شد. همچنین با افزودن سطوح مختلف پودر گوجه فرنگی, غلظت مالون دی آلدئید و آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز به ترتیب در گروه های تغذیه شده با 4 درصد و 12درصد پودر گوجه فرنگی, کمتر از سایر تیمارها بود (05/0>p). بر مبنای یافته های تحقیق می توان بیان نمود که افزودن توام پودر گوجه فرنگی و آنزیم به جیره بلدرچین های ژاپنی می تواند سبب بهبود عملکرد و تقویت فعالیت آنتی اکسیدانی شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سحرخیز بندفروزی، کمال، رضایی، منصور، و کاظمی فرد، محمد. (1398). تاثیر سطوح مختلف پودر گوجه فرنگی با و بدون افزودن آنزیم بر عملکرد, فراسنجه های خونی و وضعیت آنتی اکسیدانی بلدرچین های ژاپنی. پژوهش های تولیدات دامی، 10(23 )، 11-21. SID. https://sid.ir/paper/391077/fa

    Vancouver: کپی

    سحرخیز بندفروزی کمال، رضایی منصور، کاظمی فرد محمد. تاثیر سطوح مختلف پودر گوجه فرنگی با و بدون افزودن آنزیم بر عملکرد, فراسنجه های خونی و وضعیت آنتی اکسیدانی بلدرچین های ژاپنی. پژوهش های تولیدات دامی[Internet]. 1398؛10(23 ):11-21. Available from: https://sid.ir/paper/391077/fa

    IEEE: کپی

    کمال سحرخیز بندفروزی، منصور رضایی، و محمد کاظمی فرد، “تاثیر سطوح مختلف پودر گوجه فرنگی با و بدون افزودن آنزیم بر عملکرد, فراسنجه های خونی و وضعیت آنتی اکسیدانی بلدرچین های ژاپنی،” پژوهش های تولیدات دامی، vol. 10، no. 23 ، pp. 11–21، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/391077/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button