مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

901
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

495
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه اثر عصاره فلفل کوهی (Vitagnus castus) بر بلوغ و لقاح آزمایشگاهی اووسیت موش های سوری مبتلاشده به سندروم تخمدان پلی کیستیک

صفحات

 صفحه شروع 101 | صفحه پایان 113

چکیده

 عدم کاهش کلاژن دیواره فولیکولی منجر به تجمع فولیکول ها و بروز سندرم تخمدان پلی کیستیک و کاهش کیفیت اووسیت ها میگردد. هدف ازمطالعه حاضر بررسی اثر عصاره گیاه فلفل کوهی (Vitagnus castus) بر بلوغ و توان باروری آزمایشگاهی اووسیتها در موش های سوری مبتلاشده به سندرم تخمدان پلی کیستیک (ovarian syndrome; PCOpolycystic) بود. بدین منظور تعداد 32 سر موش سوری ماده NMRI (Naval Medical Research Institute) ماده نابالغ 25 روزه با میانگین وزنی 25 گرم تهیه شده از دانشگاه تبریز, به طور تصادفیبه 4 گروه آزمایشی به شرح زیر تقسیم شدند: گروه شاهد بدون دریافت عصاره, گروه کنترل PCO بدون دریافت عصاره, گروه PCO دریافت کننده365 میلی گرم عصاره فلفل کوهی و گروه PCO دریافت کننده730میلی گرم عصاره فلفل کوهی. برای تهیه اووسیت, موش های آزمایشی توسط تزریق درون صفاتی هورمون PMSG (pregnant mare serum gonadotropin) تیمار شدند و بعد از آسان کشی, از فولیکول های تخمدانی تخمک گیری به عمل آمده و برای ارزیابی بلوغ و لقاح آزمایشگاهی مورد استفاده قرار گرفتند. نتایج نشان داد که مقادیر هورمون های تستوسترون و استروژن در گروه های PCO تیمارشده با عصاره فلفل کوهی نسبت به گروه PCOدریافت کننده استرادیول-والرات به طور معنی داری پایین تر بود (05/0>p < /em>). همچنین تعداد اووسیت های نابالغی که به مرحله متافازII رسیدند در گروهPCOدریافت کننده730 میلی گرم عصاره فلفل کوهی نسبت به گروه PCO دریافت کننده استرادیول والرات به طور معنی داری بالاتربود (05/0>p < /em>). اما درصد اووسیت های لقاح یافته و نیز بلاستوسیست های تولیدی بین گروه های آزمایشی تفاوت معنی داری با هم نداشتند (05/0). از طرف دیگر درصد رویان های هچ شده در گروه PCO دریافت کننده365 میلی گرم عصاره فلفل کوهی به طور معنی داری بالاتر از گروه PCOدریافت کننده استرادیول والرات بود (05/0>p < /em>). یافته های پژوهش حاضر نشان داد که عصاره گیاه فلفل کوهی باعث تکامل بیشتر اووسیت ها جهت لقاح و نیز افزایش تکامل رویان های حاصل از لقاح آزمایشگاهی در حیوانات درگیربا سندرم تخمدان پلی کیستیک می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قربانی، توحید، کریمی، امیر، نجفی، غلامرضا، بشارتی، مقصود، و شرفی، محسن. (1399). مطالعه اثر عصاره فلفل کوهی (Vitagnus castus) بر بلوغ و لقاح آزمایشگاهی اووسیت موش های سوری مبتلاشده به سندروم تخمدان پلی کیستیک. آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی (دامپزشکی تبریز)، 14(2 (پیاپی 54) )، 101-113. SID. https://sid.ir/paper/391759/fa

    Vancouver: کپی

    قربانی توحید، کریمی امیر، نجفی غلامرضا، بشارتی مقصود، شرفی محسن. مطالعه اثر عصاره فلفل کوهی (Vitagnus castus) بر بلوغ و لقاح آزمایشگاهی اووسیت موش های سوری مبتلاشده به سندروم تخمدان پلی کیستیک. آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی (دامپزشکی تبریز)[Internet]. 1399؛14(2 (پیاپی 54) ):101-113. Available from: https://sid.ir/paper/391759/fa

    IEEE: کپی

    توحید قربانی، امیر کریمی، غلامرضا نجفی، مقصود بشارتی، و محسن شرفی، “مطالعه اثر عصاره فلفل کوهی (Vitagnus castus) بر بلوغ و لقاح آزمایشگاهی اووسیت موش های سوری مبتلاشده به سندروم تخمدان پلی کیستیک،” آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی (دامپزشکی تبریز)، vol. 14، no. 2 (پیاپی 54) ، pp. 101–113، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/391759/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button