مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

560
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

695
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

عوامل مؤثر بر صادرات محصولات کشاورزی و صنایع غذایی ایران با تأکید بر شاخص رقابت پذیری نرخ ارز واقعی ترکیبی

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 24

چکیده

 ایران از تنوع اقلیمی برخوردار است و یکی از متنوع ترین مناطق جهان از لحاظ پوشش گیاهی به شمار می رود؛ و از این رو, تولید بسیاری از محصولات کشاورزی در کشور امکان پذیر است. با این همه, اگرچه آمارها حاکی از رشد نسبی صادرات بخش کشاورزی طی سال های مختلف است, اما این روند نوسان های زیادی دارد و در اکثر سال ها, عملکرد صادرات از مقدار پیش بینی شده کمتر است. بر این اساس, در مطالعه حاضر, با تأکید بر شاخص رقابت پذیری نرخ ارز, عوامل مؤثر بر تقاضای صادرات محصولات کشاورزی و صنایع غذایی ایران برای دوره زمانی 1991 تا 2014 بررسی و ارزیابی شد. بدین منظور, با محاسبه نرخ ارز واقعی ترکیبی دوجانبه, از الگوی داده های ترکیبی استفاده شد. نتایج مطالعه حاکی از تأثیر مثبت و معنی دار شاخص نرخ ارز واقعی بر تقاضای صادرات محصولات کشاورزی و صنایع غذایی ایران بود. همچنین, نتایج نشان داد که درآمد ملی کشورهای واردکننده دارای تأثیر مثبت و معنی دار بر تقاضای صادرات بوده و اثر آن به مراتب از شاخص رقابت پذیری نرخ ارز واقعی ترکیبی بیشتر است. بر اساس نتایج به دست آمده, در الگوی برآوردشده, با یک درصد افزایش در شاخص رقابت پذیری نرخ ارز واقعی ترکیبی و درآمد ملی, به ترتیب, تقاضای صادرات به میزان 19/0 و 41/1 درصد افزایش می یابد. در نهایت, نتایج بیانگر آن بود که برخلاف دو متغیر یادشده, قیمت های نسبی صادراتی تأثیر منفی و معنی دار بر تابع صادرات دارند, به گونه ای که طی دوره بلندمدت, با یک درصد افزایش در قیمت های نسبی, تقاضای صادرات به میزان 78/0 درصد کاهش می یابد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    آبنار، شهیاد، حسینی، سیدصفدر، و مقدسی، رضا. (1399). عوامل مؤثر بر صادرات محصولات کشاورزی و صنایع غذایی ایران با تأکید بر شاخص رقابت پذیری نرخ ارز واقعی ترکیبی. اقتصاد کشاورزی و توسعه، 28(109 )، 1-24. SID. https://sid.ir/paper/391947/fa

    Vancouver: کپی

    آبنار شهیاد، حسینی سیدصفدر، مقدسی رضا. عوامل مؤثر بر صادرات محصولات کشاورزی و صنایع غذایی ایران با تأکید بر شاخص رقابت پذیری نرخ ارز واقعی ترکیبی. اقتصاد کشاورزی و توسعه[Internet]. 1399؛28(109 ):1-24. Available from: https://sid.ir/paper/391947/fa

    IEEE: کپی

    شهیاد آبنار، سیدصفدر حسینی، و رضا مقدسی، “عوامل مؤثر بر صادرات محصولات کشاورزی و صنایع غذایی ایران با تأکید بر شاخص رقابت پذیری نرخ ارز واقعی ترکیبی،” اقتصاد کشاورزی و توسعه، vol. 28، no. 109 ، pp. 1–24، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/391947/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button