مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

227
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

527
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر نیتروژن و تداخل علف هرز بر ویژگی های کمی و کیفی چغندرقند

صفحات

 صفحه شروع 85 | صفحه پایان 97

چکیده

 به منظور بررسی اثر نیتروژن و تداخل علف های هرز بر رشد و عملکرد چغندرقند, آزمایشی به صورت اسپلیت پلات در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در سال 1390 در منطقه حنا (سمیرم, اصفهان) اجرا شد. تیمارها شامل چهار سطح نیتروژن خالص از منبع اوره (صفر, 210, 150, 70 کیلوگرم در هکتار) به عنوان فاکتور اصلی و تداخل علف هرز در مراحل رشدی چغندرقند (6-8-10-12برگی و تمام مراحل رشد) به عنوان فاکتور فرعی در نظر گرفته شدند. نتایج نشان داد که اثر بر هم کنش نیتروژن و علف هرز بر ویژگی های کمی و کیفی چغندرقند (عملکرد ریشه و قند) در سطح احتمال پنج درصد معنی دار بود. با افزایش سطح نیتروژن از 150 به 210 کیلوگرم نیتروژن در هکتار, قند ملاس, سدیم و نیتروژن مضره به طور معنی داری به ترتیب به میزان 7/48, 24/26 و 21/09 درصد افزایش و درصد قند ناخالص, ضریب قلیاییت, درصد قند قابل استحصال نیز به طور معنی داری به ترتیب به میزان 3/09, 8/18, 4/78 درصد کاهش یافتند. بیشترین افزایش وزن تر کل, وزن تر ریشه, وزن خشک ریشه, کل ماده خشک و عملکرد ریشه (به ترتیب 2/10, 2/18, 1/55, 1/73 و 1/33 برابر) در بالاترین سطح نیتروژن (210 کیلوگرم در هکتار) و حضور علف هرز در مرحله شش برگی در مقایسه با عدم مصرف نیتروژن به دست آمد. کاهش مدت زمان رقابت علف هرز و یا وجین علف هرز در مرحله شش برگی چغندرقند به همراه افزایش نیتروژن تا سطح 150 کیلوگرم در هکتار منجر به کاهش تداخل علف هرز و اثرات سوء نیتروژن بر ویژگی های کیفی و نیز افزایش عملکرد ریشه چغندرقند شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    طاهری، روح اله، کاظمینی، سیدعلیرضا، غدیری، حسین، رزمجو، جمشید، و علی نیا، مژگان. (1399). اثر نیتروژن و تداخل علف هرز بر ویژگی های کمی و کیفی چغندرقند. تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، 10(1 )، 85-97. SID. https://sid.ir/paper/392211/fa

    Vancouver: کپی

    طاهری روح اله، کاظمینی سیدعلیرضا، غدیری حسین، رزمجو جمشید، علی نیا مژگان. اثر نیتروژن و تداخل علف هرز بر ویژگی های کمی و کیفی چغندرقند. تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی[Internet]. 1399؛10(1 ):85-97. Available from: https://sid.ir/paper/392211/fa

    IEEE: کپی

    روح اله طاهری، سیدعلیرضا کاظمینی، حسین غدیری، جمشید رزمجو، و مژگان علی نیا، “اثر نیتروژن و تداخل علف هرز بر ویژگی های کمی و کیفی چغندرقند،” تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، vol. 10، no. 1 ، pp. 85–97، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/392211/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button