مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

361
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی هتروزیس و توانایی ترکیب پذیری در لاین های خالص مختلف گوجه فرنگی برای تحمل شوری در مرحله دانهال

صفحات

 صفحه شروع 9 | صفحه پایان 15

چکیده

 امروزه تحقیقات زیادی در زمینه اصلاح گوجه فرنگی برای صفات مرتبط با عملکرد, مقاومت به شرایط نامساعد محیطی و آفات انجام می شود. در بررسی گوجه فرنگی از نظر ژنتیکی و اصلاح آن تلاش می گردد تا از لاین هایی با حداکثر اختلاف در خصوصیات مورفولوژیک و زراعی استفاده گردد تا نتایج بهتری حاصل گردد و حداکثر هتروزیس ممکن در هیبریدهای F1 بروز نماید. این تحقیق, با هدف بررسی قابلیت ترکیب پذیری و هتروزیس در هفت لاین گوجه فرنگی و هیبریدهای F1 آ ن ها و معرفی بهترین والدین برای کاربرد در برنامه های اصلاحی, با استفاده از تلاقی دای آلل برای صفات مرتبط با مقاومت به شوری در دوره دانهالی انجام گرفت. به همین منظور درصد جوانه زنی بذر, درصد و سرعت ظهور دانهال تحت تنش شوری, در یک طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار بررسی شد. نتایج نشان می دهد که اثرات متقابل (والد مادری) و ترکیب پذیری خصوصی برای همه صفات در احتمال 1٪ معنی دار بود. تجزیه و تحلیل رگرسیون Wr-Vr همچنین نشان داد که درصد جوانه زنی بذر ودرصد و سرعت ظهور دانهال تحت تنش شوری با اثرات فوق غالبیت کنترل می شوند. بهترین لاین خالص مقاوم در برابر تنش شوری در دوره دانهالی R205 بود که بیشترین ترکیب پذیری عمومی را برای هر سه صفت مورد مطالعه دارد. ممکن است ترکیب این لاین خالص به عنوان یک لاین والدینی در برنامه های تولید مثل برای افزایش تحمل به شوری گوجه فرنگی در مرحله گیاهچه مفید باشد. متن کامل این مقاله به زبان انگلیسی می باشد. لطفا برای مشاهده متن کامل مقاله به بخش انگلیسی مراجعه فرمایید.لطفا برای مشاهده متن کامل این مقاله اینجا را کلیک کنید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کاوه، حامد، وطن دوست، صفیه، نعمتی، حسین، و فارسی، محمد. (1398). ارزیابی هتروزیس و توانایی ترکیب پذیری در لاین های خالص مختلف گوجه فرنگی برای تحمل شوری در مرحله دانهال. اپی ژنتیک، 2(1 )، 9-15. SID. https://sid.ir/paper/393052/fa

    Vancouver: کپی

    کاوه حامد، وطن دوست صفیه، نعمتی حسین، فارسی محمد. ارزیابی هتروزیس و توانایی ترکیب پذیری در لاین های خالص مختلف گوجه فرنگی برای تحمل شوری در مرحله دانهال. اپی ژنتیک[Internet]. 1398؛2(1 ):9-15. Available from: https://sid.ir/paper/393052/fa

    IEEE: کپی

    حامد کاوه، صفیه وطن دوست، حسین نعمتی، و محمد فارسی، “ارزیابی هتروزیس و توانایی ترکیب پذیری در لاین های خالص مختلف گوجه فرنگی برای تحمل شوری در مرحله دانهال،” اپی ژنتیک، vol. 2، no. 1 ، pp. 9–15، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/393052/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button