مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

190
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

451
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی صفات کیفی دانه در لاین های امیدبخش برنج (. Oryza sativa L)

صفحات

 صفحه شروع 53 | صفحه پایان 65

چکیده

 توسعه و تولید ژنوتیپ های با کیفیت بالا یکی از اهداف مهم در برنامه های اصلاحی است. به منظور ارزیابی صفات کیفی دانه برنج, 77 لاین برنج (نسل F12) به همراه پنج رقم شاهد شامل طارم محلی, سنگ طارم, نوک سیاه, فجر و دیلمانی در آزمایشگاه بیوتکنولوژی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری در سال 1395 بررسی شدند. نتایج تجزیه واریانس طرح کاملاً تصادفی حاکی از تفاوت معنی دار بین لاین های مورد بررسی از نظر صفات کیفی بود. همبستگی بین صفات کیفی نشان از وجود همبستگی مثبت و معنی دار بین میزان برنج قهوه ای و سفید و راندمان تبدیل بود. از طرفی میزان آمیلوز هم با غلظت ژل (0/79-) همبستگی منفی و معنی داری داشت. نتایج تجزیه به عامل ها, چهار عامل اصلی را استخراج کرد که در مجموع 76/75 درصد از تغییرات کل را توجیه می کردند. پراکنش لاین های مورد مطالعه بر اساس دو عامل اول که در مجموع 51/29 درصد از تغییرات را توجیه می کردند, توانست به درستی لاین های مشابه را در کنار هم و در ناحیه درست پلات دو بعدی قرار دهد. نتایج حاصل از این تحقیق بیان کرد که لاین های 47, 48, 37, 27 و 7, به خصوص دو لاین 58 و 59 به دلیل دارا بودن میزان آمیلوز, درجه حرارت ژلاتینی شدن و غلظت ژل متوسط, به عنوان لاین های با کیفیت پخت مطلوب بودند و با کیفیت تبدیل بالای 67 درصد و طول دانه بالای 7/5 میلی متر در گروه برنج های دانه بلند طبقه بندی شدند و می توانند به عنوان ارقام با کیفیت مناسب معرفی شوند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حیدری، راویه، باقری، نادعلی، باباییان جلودار، نادعلی، و نجفی زرینی، حمید. (1398). ارزیابی صفات کیفی دانه در لاین های امیدبخش برنج (. Oryza sativa L). تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، 9(2 )، 53-65. SID. https://sid.ir/paper/393074/fa

    Vancouver: کپی

    حیدری راویه، باقری نادعلی، باباییان جلودار نادعلی، نجفی زرینی حمید. ارزیابی صفات کیفی دانه در لاین های امیدبخش برنج (. Oryza sativa L). تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی[Internet]. 1398؛9(2 ):53-65. Available from: https://sid.ir/paper/393074/fa

    IEEE: کپی

    راویه حیدری، نادعلی باقری، نادعلی باباییان جلودار، و حمید نجفی زرینی، “ارزیابی صفات کیفی دانه در لاین های امیدبخش برنج (. Oryza sativa L)،” تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، vol. 9، no. 2 ، pp. 53–65، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/393074/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button