مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

353
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

632
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر مخمر کلورومایسس مارکسیانوس به عنوان یک پروبیوتیک بر ویژگی های میکروبیولوژیک و حسی ماست قالبی طی نگهداری یخچالی

صفحات

 صفحه شروع 254 | صفحه پایان 268

چکیده

 زمینه و هدف: محصولات لبنی پروبیوتیک از جمله غذاهای فراسودمند هستند که تاکنون تأثیر مثبت آن ها بر سلامت مصرف کنندگان توسط شواهد علمی به تأیید رسیده است. ماست به عنوان یکی از غذاهای فراسودمند لبنی پر طرفدار در ایران مطرح است که جای دادن پروبیوتی کها در آن میتواند منجر به بهبود ویژگی های میکروبیولوژیک و حسی محصول شده و متعاقباً نقش حیاتی در ارتقا وضعیت سلامت جامعه داشته باشد. هدف از این مطالعه, بررسی تأثیر مخمر پروبیوتیک کلورومایسسمارکسیانوسبر ویژگیهای میکروبیولوژیک و حسی ماست پروبیوتیک طی نگهداری یخچالی است. برای تولید ماست پروبیوتیک و PTCC= روش کار: در مطالعه حاضر از مخمر کلورومایسس مارکسیانوس 5189 به عنوان عوامل بیماری زا شناخته PTCC= و پنیسیلیوم نوتاتوم 5074 PTCC=5018 (IR آسپرژیلوس پارازیتیکوس( 63 شده و دخیل در فساد ماست در شرایط آزمایشگاهی استفاده گردید. تغییرات شمار مخمر پروبیوتیک و گونه های عامل فساد و همچنین مقبولیت حسی نمونهها طی 28 روز نگهداری در دمای 4 درجهی سانتیگراد ارزیابی و با نمونه شاهد مقایسه شد. یافتهها: جمعیت هر دو گونه عامل ایجاد فساد طی نگهداری یخچالی, تحت تأثیر حضور کلورومایسس مارکسیانوس به تعداد کلورومایسس مارکسیانوسپس از 28 روز نگهداری, با تعداد. (p <0/ صورت معنیداری کاهش یافت ( 01 7/35 در حد مطلوب و توصیه شده فدراسیون بینالمللی لبنیات قرار داشت. نتایج ارزیابی حسی بیانگر این log CFU/g است که پس از 28 روز نگهداری یخچالی, ماست معمولی پذیرش بیشتری نسبت به ماست پروبیوتیک داشت هرچند ا ین اختلاف معنیدار نبود. نتیجه گیری: کلورومایسس مارکسیانوستأثیر چشمگیری در بهبود ویژگی های میکروبیولوژیک داشته و می تواند در فرمولاسیون و تولید ماست پروبیوتیک با قابلیت نگهداری بالا و مقبولیت حسی قابل قبول مورد استفاده قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    همایونی راد، عزیز، اروج زاده، پروین، و عباسی، امین. (1399). تأثیر مخمر کلورومایسس مارکسیانوس به عنوان یک پروبیوتیک بر ویژگی های میکروبیولوژیک و حسی ماست قالبی طی نگهداری یخچالی. مجله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اردبیل، 20(2 )، 254-268. SID. https://sid.ir/paper/393342/fa

    Vancouver: کپی

    همایونی راد عزیز، اروج زاده پروین، عباسی امین. تأثیر مخمر کلورومایسس مارکسیانوس به عنوان یک پروبیوتیک بر ویژگی های میکروبیولوژیک و حسی ماست قالبی طی نگهداری یخچالی. مجله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اردبیل[Internet]. 1399؛20(2 ):254-268. Available from: https://sid.ir/paper/393342/fa

    IEEE: کپی

    عزیز همایونی راد، پروین اروج زاده، و امین عباسی، “تأثیر مخمر کلورومایسس مارکسیانوس به عنوان یک پروبیوتیک بر ویژگی های میکروبیولوژیک و حسی ماست قالبی طی نگهداری یخچالی،” مجله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اردبیل، vol. 20، no. 2 ، pp. 254–268، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/393342/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button