مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

926
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

651
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

شناسایی ترکیب های معطر گیاه دارویی مرزه سهندی کشت شده در قزوین

صفحات

 صفحه شروع 60 | صفحه پایان 63

چکیده

 زمینه: مرزه سهندی, گیاهی چند ساله از خانواده نعناع و از گیاهان دارویی بومی ایران است که ترکیب های معطر آن در صنایع دارویی, غذایی, بهداشتی و آرایشی کاربرد فراوان دارد.هدف: مطالعه به منظور شناسایی ترکیب های معطر مرزه سهندی کشت شده در قزوین انجام شد.موا و روش ها: سرشاخه های مرزه سهندی از مزرعه تحقیقاتی ( مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی قزوین) در مرحله گل دهی در سال 1386 جمع اوری شد. مواد گیاهی به مدت 3 به روش تقطیر با اب دستگاه کلونجر عصاره گیری شد و ترکیب های معطر با دستگاه کروماتوگرافی گازی و کروماتوگراف گازی متصل به طیف سنج جرمی شناسایی شدند.یافته ها: میزان عصاره سرشاخه های گل دار 2.12% بر اساس وزن خشک بود. تعداد 13 ترکیب شناسایی شدند که تیمول 38.3%, گاماترپینن 30.9% و پاراسیمن 21.3% از ترکیب های اصلی و عمده عصاره بودند. ترکیب کارواکرول عصاره مرزه کشت شده در حد ناچیز بود.نتیجه گیری: عصاره مرزه سهندی کشت شده دارای فنول ها منوترپن است. تیمول, گاماترپینن و پاراسیمن از ترکیب های اصلی عصاره بودند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اکبری نیا، احمد، و سفیدکن، فاطمه. (1388). شناسایی ترکیب های معطر گیاه دارویی مرزه سهندی کشت شده در قزوین. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، 13(2 (پیاپی 51))، 60-63. SID. https://sid.ir/paper/393846/fa

    Vancouver: کپی

    اکبری نیا احمد، سفیدکن فاطمه. شناسایی ترکیب های معطر گیاه دارویی مرزه سهندی کشت شده در قزوین. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین[Internet]. 1388؛13(2 (پیاپی 51)):60-63. Available from: https://sid.ir/paper/393846/fa

    IEEE: کپی

    احمد اکبری نیا، و فاطمه سفیدکن، “شناسایی ترکیب های معطر گیاه دارویی مرزه سهندی کشت شده در قزوین،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، vol. 13، no. 2 (پیاپی 51)، pp. 60–63، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/393846/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button