مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

441
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

506
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر پوشش خوراکی چیتوزان و اسانس آویشن بر عمر پس از برداشت انگور رقم «شاهرودی»

صفحات

 صفحه شروع 97 | صفحه پایان 111

چکیده

 در پژوهش حاضر, اثر چیتوزان, اسانس آویشن و ترکیب آن ها بر زمان ماندگاری پس از برداشت و کیفیت انگور رقم "شاهرودی" موردبررسی قرار گرفت. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار انجام شد. میوه های انگور با محلول 5/0 و 1 درصد (وزنی به حجمی) چیتوزان, 150 و 300 میکرولیتر در لیتر اسانس آویشن و نیز ترکیب آن ها تیمار شدند و میوه های شاهد تیماری دریافت نکردند. برای تهیه محلول های ترکیبی ابتدا محلول چیتوزان تهیه و پس از آن اسانس آویشن با غلظت های موردنظر به آن اضافه گردید. انگورها در بسته های 200 گرمی بسته بندی و به انبار ° C2± 2 و رطوبت نسبی 90 درصد به مدت 90 روز منتقل شدند. تغییرات در وزن, رنگ, pH, مواد جامد محلول, فساد و فاکتورهای کیفی میوه در فواصل 10 روز یک بار موردارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که با گذشت زمان میزان کاهش وزن میوه ها, pH, a*, فساد, قهوه ای شدن, چروکیدگی و ریزش حبه ها افزایش یافت. درحالی که مواد جامد محلول, سفتی, درخشندگی, b*, رنگ و طعم و بافت میوه ها کاهش یافت. تیمارهای چیتوزان و اسانس آویشن به طور معنی داری میزان کاهش وزن, فساد, تغییرات رنگی, چروکیدگی و ریزش حبه ها را کاهش و عطر و طعم و رنگ و کیفیت آن ها را در مقایسه با شاهد افزایش دادند. براساس نظر گروه ارزیابی چشایی, میوه های تیمار شده با 1درصد چیتوزان + 150 میکرولیتر در لیتر اسانس آویشن, طعم, رنگ و پذیرش بهتری نسبت به سایر میوه ها داشتند. به طور کلی, چیتوزان, اسانس آویشن و ترکیب آن ها توانست ضمن افزایش زمان ماندگاری پس از برداشت انگور, کیفیت آن ها را حفظ نماید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دهستانی اردکانی، مریم، و مستوفی، یونس. (1398). اثر پوشش خوراکی چیتوزان و اسانس آویشن بر عمر پس از برداشت انگور رقم «شاهرودی». فن آوری تولیدات گیاهی (پژوهش کشاورزی)، 19(2 )، 97-111. SID. https://sid.ir/paper/394601/fa

    Vancouver: کپی

    دهستانی اردکانی مریم، مستوفی یونس. اثر پوشش خوراکی چیتوزان و اسانس آویشن بر عمر پس از برداشت انگور رقم «شاهرودی». فن آوری تولیدات گیاهی (پژوهش کشاورزی)[Internet]. 1398؛19(2 ):97-111. Available from: https://sid.ir/paper/394601/fa

    IEEE: کپی

    مریم دهستانی اردکانی، و یونس مستوفی، “اثر پوشش خوراکی چیتوزان و اسانس آویشن بر عمر پس از برداشت انگور رقم «شاهرودی»،” فن آوری تولیدات گیاهی (پژوهش کشاورزی)، vol. 19، no. 2 ، pp. 97–111، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/394601/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button