مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,049
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

528
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات ایزوفلاونهای سویا بر پروفایل لیپیدی و قندخون خرگوش های هیپرکلسترولمیک

صفحات

 صفحه شروع 25 | صفحه پایان 33

چکیده

 هدف از  این پژوهش بررسی تاثیر ایزوفلاون های سویا بر لیپیدها و لیپوپروتئین های سرم و قندخون در خرگوشهای هیپرکلسترولمیک بوده و طی آن 24 سر خرگوش نر بالغ از نژاد نیوزلندی پس از دو هفته رژیم سازگاری, مرحله هیپرکلسترولمیک شدن را به کمک 1% کلسترول در مدت سه هفته طی نمودند. سپس خرگوش ها به گروههای چهارگانه دریافت کننده پروتئین سویای حاوی 200 میلیگرم درصد ایزوفلاون, پروتئین سویای فاقد ایزوفلاون, پروتئین سویای حاوی 100 میلیگرم ایزوفلاون (50%) و ادامه رژیم هیپرکلسترولمیک تقسیم شدند. محتوای رژیم های سویا به جز میزان ایزوفلاون کاملا مشابه یکدیگر بود و طول دریافت رژیم ها 6 هفته در نظر گرفته شد.نتایج نشان دادند که طی دوره هیپرکلسترولمیک شدن خرگوش ها, سطح کلسترول تام و LDL- کلسترول حدود 10 برابر افزایش پیدا کرد. رژیم سویای حاوی ایزوفلاون علیرغم دریافت ثابت کلسترول در رژیم غذایی, سطح کلسترول تام و LDL- کلسترول را در مقایسه با دو رژیم دیگر سویا در حد اولیه نگاهداشت (P<0.001) سطح HDL- کلسترول با دریافت رژیم هیپرکلسترولمیک به طور معنی داری بالا رفت و بدنبال دریافت رژیم های سویا همچنان بالا باقی ماند (حدود سه برابر مقدار اولیه). سطوح تری گلیسرید و VLDL  در هر دو رژیم فاقد و دارای 50% ایزوفلاون نسبت به سطوح نرمال به ترتیب حدود 2 و 3 برابر افزایش نشان دادند (P=0.05) , حال آنکه تغییرات در گروه سویای حاوی ایزوفلاون معنی دار نبود. سطح قندخون تغییر بارزی را طی دوران دریافت رژیم های سه گانه سویا نشان نداد. چنین بنظر می رسد که کاهش دریافت کلسترول به همراه دریافت روزانه ایزوفلاونهای سویا می تواند در بهبود پروفایل لیپیدی و در نتیجه کاهش بیماریهای قلبی- عروقی نقش موثری داشته باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    امانی، رضا، بغدادچی، جلیل، و زندمقدم، احمد. (1381). بررسی اثرات ایزوفلاونهای سویا بر پروفایل لیپیدی و قندخون خرگوش‌ های هیپرکلسترولمیک. مجله علمی پزشکی جندی شاپور، -(مسلسل 34)، 25-33. SID. https://sid.ir/paper/395090/fa

    Vancouver: کپی

    امانی رضا، بغدادچی جلیل، زندمقدم احمد. بررسی اثرات ایزوفلاونهای سویا بر پروفایل لیپیدی و قندخون خرگوش‌ های هیپرکلسترولمیک. مجله علمی پزشکی جندی شاپور[Internet]. 1381؛-(مسلسل 34):25-33. Available from: https://sid.ir/paper/395090/fa

    IEEE: کپی

    رضا امانی، جلیل بغدادچی، و احمد زندمقدم، “بررسی اثرات ایزوفلاونهای سویا بر پروفایل لیپیدی و قندخون خرگوش‌ های هیپرکلسترولمیک،” مجله علمی پزشکی جندی شاپور، vol. -، no. مسلسل 34، pp. 25–33، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/395090/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button