مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

175
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

501
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر آب مغناطیسی بر برخی خصوصیات مورفولوژیکی، عملکرد و ترکیبات تشکیل دهنده اسانس مرزه (Satureja hortensis L. )

صفحات

 صفحه شروع 163 | صفحه پایان 176

چکیده

 اهداف: در این پژوهش سعی شده است تاثیر آب مغناطیسی بر خصوصیات مورفولوژیکی, مقادیر کلروفیل, کارتنوئید, محتوای نسبی آب برگ, آنتوسیانین, فعالیت آنتی اکسیدانی, فنل کل, فلاونوئید و میزان اسانس مرزه مورد بررسی قرار گیرد. مواد و روش ها: این آزمایش مزرعه ای در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تیمار آب مغناطیسی (0, 1/0 و 2/0 تسلا) و چهار تکرار انجام شد. یافته ها: نتایج حاصل از تجزیه واریانس داده ها نشان داد آب مغناطیسی تاثیر معنی داری در سطح یک درصد بر ارتفاع بوته و عملکرد وزن تر داشته و همچنین تعداد گل در هر بوته نیز با احتمال 5 درصد معنی دار شد. از طرفی مغناطیسی کردن آب غلظت نیتروژن را نسبت به شاهد در گیاه افزایش داد. نتایج حاصل از تجزیه واریانس داد ه ها نشان داد که آب مغناطیسی میزان فنل و فلاونوئید را به ترتیب در سطح احتمال 1 و 5 درصد نسبت به شاهد افزایش داد. همچنین این تیمار منجر به افزایش درصد اسانس در سطح احتمال 5 درصد نسبت به شاهد گردید. از سوی دیگر تیمار مورد استفاده در این آزمایش, موجب افزایش درصد ترکیباتی نظیر گاما-ترپینن, آلفا ترپینن, p-سیمن, آلفا و بتا پینن و آلفا توجین شد. نتیجه گیری: کاربرد آب مغناطیسی شده با تاثیر بر حلالیت و جذب عناصر, می تواند منجر به افزایش عملکرد و اسانس و خصوصیات دارویی مرزه گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نیرپوردیزج، آیسان، علیزاده سالطه، سعیده، و زارع نهندی، فریبرز. (1400). بررسی تاثیر آب مغناطیسی بر برخی خصوصیات مورفولوژیکی, عملکرد و ترکیبات تشکیل دهنده اسانس مرزه (Satureja hortensis L. ). دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)، 31(1 )، 163-176. SID. https://sid.ir/paper/395131/fa

    Vancouver: کپی

    نیرپوردیزج آیسان، علیزاده سالطه سعیده، زارع نهندی فریبرز. بررسی تاثیر آب مغناطیسی بر برخی خصوصیات مورفولوژیکی, عملکرد و ترکیبات تشکیل دهنده اسانس مرزه (Satureja hortensis L. ). دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)[Internet]. 1400؛31(1 ):163-176. Available from: https://sid.ir/paper/395131/fa

    IEEE: کپی

    آیسان نیرپوردیزج، سعیده علیزاده سالطه، و فریبرز زارع نهندی، “بررسی تاثیر آب مغناطیسی بر برخی خصوصیات مورفولوژیکی, عملکرد و ترکیبات تشکیل دهنده اسانس مرزه (Satureja hortensis L. )،” دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)، vol. 31، no. 1 ، pp. 163–176، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/395131/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button