Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,012
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

642
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

جدا سازی و شناسایی کلستریدیوم پرفرنژنس دارای ژن آنتروتوکسین cpe در سبزیجات خشک باز و بسته بندی

صفحات

 صفحه شروع 23 | صفحه پایان 30

چکیده

 زمینه و هدف: ژن آنتروتوکسین (cpe) در کلستریدیوم پرفرنژنس عامل گاستروانتریت و مسمومیت های غذایی است. سبزیجات خشک محل مناسبی برای ماندگاری این باکتری به دلیل داشتن اسپور که به شرایط سخت محیطی مانند دما, کمبود آب و غیره مقاوم هستند, می باشند. هدف از این مطالعه جداسازی و شناسایی فنوتیپی و ژنوتیپی کلستریدیوم پرفرنژنس ژن cpa در سبزیجات خشک از نظر ژن آنتروتوکسین (cpe) می باشد. روش کار: در یک مطالعه توصیفی طی شش ماه در سال 1395, تعداد 140 نمونه سبزی خشک شامل 70 نمونه باز و 70 نمونه بسته بندی از نواحی مختلف شهر تهران بررسی شدند. پس از مرحله غنی سازی سبزیجات در محیط تایو گلیکولات, کشت روی محیط اختصاصی SPS سولفیت پلی میکسین سولفادیازین انجام شد. پس از شناسایی کلنی ها و انجام آزمایش های بیوشیمیایی, وجود کلستریدیوم پرفرنژنس و ژن آنتروتوکسین به روش Duplex PCR با استفاده از پرایمر اختصاصی ژن cpa و cpe تعیین هویت شدند. یافته ها: از میان 140 نمونه مورد بررسی, 13 جدایه (3/9%) از نظر فنوتیپی به عنوان کلستریدیوم پرفرنژنس شناسایی شد که تمام آن ها از لحاظ ژن cpa نیز مثبت بودند. هر 13 جدایه شناسایی شده از لحاظ ژن cpe منفی بود. میزان آلودگی سبزیجات بسته بندی شده (8/12%) بیش از سبزیجات باز بود (7/5%). نتیجه گیری: یافته های این پژوهش نشان داد که آلودگی در سبزیجات خشک با کلستریدیوم پرفرنژنس به خصوص در نوع بسته بندی وجود دارد و این آلودگی ممکن است در طی پروسه خشک کردن و بسته بندی اتفاق بیافتد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    قورچیان، صدیقه، دورقی، معصومه، رحیمی فروشان، عباس، و سلطان دلال، محمدمهدی. (1398). جدا سازی و شناسایی کلستریدیوم پرفرنژنس دارای ژن آنتروتوکسین cpe در سبزیجات خشک باز و بسته بندی. علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)، 26(8 )، 23-30. SID. https://sid.ir/paper/395489/fa

    Vancouver: کپی

    قورچیان صدیقه، دورقی معصومه، رحیمی فروشان عباس، سلطان دلال محمدمهدی. جدا سازی و شناسایی کلستریدیوم پرفرنژنس دارای ژن آنتروتوکسین cpe در سبزیجات خشک باز و بسته بندی. علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)[Internet]. 1398؛26(8 ):23-30. Available from: https://sid.ir/paper/395489/fa

    IEEE: کپی

    صدیقه قورچیان، معصومه دورقی، عباس رحیمی فروشان، و محمدمهدی سلطان دلال، “جدا سازی و شناسایی کلستریدیوم پرفرنژنس دارای ژن آنتروتوکسین cpe در سبزیجات خشک باز و بسته بندی،” علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)، vol. 26، no. 8 ، pp. 23–30، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/395489/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا