مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

681
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

531
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین سطح مطلوب پیش مخلوط ویتامینی در جیره غذایی بچه ماهی سفید دریای خزر Rutilus fnisii kutum1901) Kamenskii)

صفحات

 صفحه شروع 166 | صفحه پایان 173

چکیده

 ماهی سفید جنوب دریاچه خزر علاوه بر نیاز به مواد مغذی و انرژی زا مانند پروتئین, چربی و نشاسته که در سال های اخیر مورد مطالعه و توجه قرار گرفته است (14, 15, 16) به سایر مواد غذائی به خصوص مکمل های ویتامینی به صورت پیش مخلوط در جیره نیز احتیاج دارد. به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف پیش مخلوط ویتامینی بر روی معیارهای شاخص رشد بچه ماهی سفید دریای خزر یک آزمایش تغذیه‏ای به مد ت 8 هفته جهت دستیابی به میزان مطلوب مخلوط ویتامینی, انجام شد. بچه ماهیان با میانگین وزنی 3±0.8 گرم به تعداد 300 قطعه بطور کاملا تصادفی در 15 عدد مخزن فایبرگلاس 400 لیتری که با 300 لیتر آب تازه و تمیز پرشده بود, توزیع و رهاسازی شدند. فاکتورهای کیفی آب در طول دوره پرورش تنظیم شدند. پنج جیره حاوی سطوح مختلف پیش مخلوط ویتامینی شامل 0, 1, 2, 3 و 4 درصد با پروتئین ثابت 35 درصد در 3 تکرار برای هر یک از تیمارها در نظر گرفته شد. بچه ماهیان روزانه به میزان 8 درصد وزن بدن تغذیه می‏شدند. با افزایش مخلوط ویتامینی در تیمارهای 4 و 5 (3 و 4 درصد), کلیه شاخص ‏های رشد بهبودیافته و اختلاف معنی داری را با سایر تیمارها نشان دادند (p>0.05) عامل رشد بین تیمارهای 4 و 5 اختلاف معنی داری را نشان ندادند (p<0.05). ترکیبات شیمیائی لاشه در سطوح مختلف پیش مخلوط ویتامینی اختلاف معنی داری را نشان نداد (p<0.05). اما ترکیب بدن بچه ماهیان در تیمار کنترل (حاوی صفر درصد پیش مخلوط ویتامینی) اختلاف معنی داری را با سایر تیمارها نشان داد (p<0.05). به طوری که میزان پروتئین لاشه در تیمار کنترل کمتر و میزان چربی در آن بیشتر از سایر تیمارها بود و به دلیل کاهش میزان پروتئین و افزایش چربی کیفیت عضلانی گوشت عدم ارتقا را نشان د اد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    علاف نویریان، حمید، زحمتکش، عسگر، زمانی کیاسج محله، حسینعلی، و قناعت پرست، احمد. (1387). تعیین سطح مطلوب پیش مخلوط ویتامینی در جیره غذایی بچه ماهی سفید دریای خزر Rutilus fnisii kutum1901) Kamenskii) . پژوهش و سازندگی، 21(2 (پی آیند 79) در امور دام و آبزیان)، 166-173. SID. https://sid.ir/paper/396149/fa

    Vancouver: کپی

    علاف نویریان حمید، زحمتکش عسگر، زمانی کیاسج محله حسینعلی، قناعت پرست احمد. تعیین سطح مطلوب پیش مخلوط ویتامینی در جیره غذایی بچه ماهی سفید دریای خزر Rutilus fnisii kutum1901) Kamenskii) . پژوهش و سازندگی[Internet]. 1387؛21(2 (پی آیند 79) در امور دام و آبزیان):166-173. Available from: https://sid.ir/paper/396149/fa

    IEEE: کپی

    حمید علاف نویریان، عسگر زحمتکش، حسینعلی زمانی کیاسج محله، و احمد قناعت پرست، “تعیین سطح مطلوب پیش مخلوط ویتامینی در جیره غذایی بچه ماهی سفید دریای خزر Rutilus fnisii kutum1901) Kamenskii) ،” پژوهش و سازندگی، vol. 21، no. 2 (پی آیند 79) در امور دام و آبزیان، pp. 166–173، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/396149/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button