Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

561
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

464
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر کاربرد اسید سالیسیلیک و سیلیکات پتاسیم بر برخی پاسخ های مورفولوژیکی، فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی گندم (Triticum aestivum L. ) در شرایط تنش شوری

صفحات

 صفحه شروع 43 | صفحه پایان 57

چکیده

 شوری آب و خاک از عوامل کاهش دهنده رشد و عملکرد بسیاری از محصولات کشاورزی در ایران می باشد. بنابراین, ترکیبات زیادی در زمینه کاهش اثرات زیان آور این تنش, مورد استفاده قرار گرفته اند. این پژوهش به منظور بررسی اثرات اسید سالیسیلیک و سیلیکات پتاسیم بر کاهش اثرات منفی تنش شوری در گندم انجام شده است. آزمایش به صورت فاکتوریل و در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با اضافه کردن 100 میلی مولار کلرید سدیم و 14 میلی گرم در لیتر اسید سالیسیلیک و 15 میلی گرم در لیتر سیلیکات پتاسیم به محلول غذایی اجرا گردید. کشت گیاهان در شرایط هیدروپونیک, با استفاده از محلول غذایی هوگلند انجام گرفت. نتایج نشان داد که در گیاهان تیمار شده با شوری, وزن تر و خشک, غلظت کلرفیل های a, b و کل, کاروتنوئیدها و پروتئین کل درمقایسه باگیاهان شاهد به طور معنی دار کاهشیافت, درحالی که شوری منجر به افزایش معنی دار غلظت قندهای محلول, مالون دی آلدئید و پراکسیدهیدروژن گردید. همچنین, فعالیت آنزیم های کاتالاز, سوپراکسیددیسموتاز و پراکسیداز نیز به طور معنی دار افزایش یافت. طبق نتایج به دست آمده, کاربرد اسید سالیسیلیک و سیلیکات پتاسیم درشرایط شوری موجب کاهش فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان, پراکسیداسیون لیپیدهای غشاء و سطح پراکسیدهیدروژن شد. با این حال, شاخص های رشدی مورد مطالعه, غلظت رنگیزه های فتوسنتزی, غلظت قندهای محلول و پروتئین کل با کاربرد ترکیبات ذکر شدهدرشرایط شوری به طور قابل توجهی افزایش نشان دادند. بررسی مقایسه ای پاسخ سیستم آنتی اکسیدانی گیاه گندم تحت تنش شوری به کاربرد ترکیبات ذکر شده, تفاوت چندانی بین تیمارها در فعالیت آنزیم سوپراکسیددیسموتاز نشان نداد, با این حال کاهش فعالیت آنزیم کاتالاز ریشه و اندام هوایی و نیز کاهش در فعالیت پراکسیداز اندام هوایی با کاربرد اسید سالیسیلیک در مقایسه با کاربرد سیلیکات پتاسیم مشاهده شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دایی حسنی، بهرخ، عابدینی، معصومه، و شاهین فر، زهرا. (1398). تاثیر کاربرد اسید سالیسیلیک و سیلیکات پتاسیم بر برخی پاسخ های مورفولوژیکی, فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی گندم (Triticum aestivum L. ) در شرایط تنش شوری. فرآیند و کارکرد گیاهی، 8(29 )، 43-57. SID. https://sid.ir/paper/396486/fa

    Vancouver: کپی

    دایی حسنی بهرخ، عابدینی معصومه، شاهین فر زهرا. تاثیر کاربرد اسید سالیسیلیک و سیلیکات پتاسیم بر برخی پاسخ های مورفولوژیکی, فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی گندم (Triticum aestivum L. ) در شرایط تنش شوری. فرآیند و کارکرد گیاهی[Internet]. 1398؛8(29 ):43-57. Available from: https://sid.ir/paper/396486/fa

    IEEE: کپی

    بهرخ دایی حسنی، معصومه عابدینی، و زهرا شاهین فر، “تاثیر کاربرد اسید سالیسیلیک و سیلیکات پتاسیم بر برخی پاسخ های مورفولوژیکی, فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی گندم (Triticum aestivum L. ) در شرایط تنش شوری،” فرآیند و کارکرد گیاهی، vol. 8، no. 29 ، pp. 43–57، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/396486/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا