مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

407
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

595
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر تیمارهای مختلف سایه دهی بر برخی ویژگی های کمی و کیفی میوه انار (رقم ملس ساوه)

صفحات

 صفحه شروع 275 | صفحه پایان 293

چکیده

 اهداف: به منظورمعرفی راهکاری برای کاهش اثرات دما و شدت نور بالا در مناطق گرم و کاهش درصد آفتاب سوختگی و افزایش کیفیت میوه درختان انار مطالعه حاضر انجام گردید. مواد و روش ها: پژوهش در قالب طرح آماری بلوک های کامل تصادفی با 9 تیمار و 3 تکرار اجرا گردید. 8 تیمار سایه دهی شامل پوشش های سایبان در رنگ های سفید و سبز با 30 و 50 درصد سایه دهی و دو روش اجرا (روی داربست و روی درخت) در زمان گردویی شدن میوه های انار اعمال و با درختان شاهد (بدون پوشش) مقایسه شدند. یافته ها: در زیر سایبان ها در مقایسه با شاهد, میانگین دمای تاج درخت و شدت نور کاهش و رطوبت وزنی خاک و محتوای نسبی آب برگ افزایش یافت. تیمارهای سایه دهی درصد آفتاب سوختگی میوه های انار را کنترل و منجر به افزایش وزن و رنگ میوه و آریل, درصد آب میوه و عملکرد گردیدند. سایبان ها باعث کاهش TSS, TA و pH آب میوه و افزایش آنتوسانین کل, فنل کل, ویتامین C, شاخص طعم در مقایسه با تیمار شاهد شدند. حداکثر وزن میوه و آریل, درصد آب میوه, رنگ پذیری میوه و آریل و عملکرد در تیمار T3 و حداکثر TSS, TA و pH در تیمارهای شاهد و T3 ثبت شد. نتیجه گیری: تیمار پوشش سفید 50 درصد, علاوه بر کنترل آفتاب سوختگی, عملکرد کمی و کیفی میوه, آنتوسیانین کل, فنل کل و ویتامین C را بدون تغییر در TSS, TA و pH افزایش می دهد و کاربرد آن در باغات انار برای دستیابی به عملکرد بالاتر و تولید میوه هایی بازارپسند بدون هیچ گونه اثرات مخرب بر کیفیت میوه توصیه می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نرجسی، وحیده. (1400). تاثیر تیمارهای مختلف سایه دهی بر برخی ویژگی های کمی و کیفی میوه انار (رقم ملس ساوه). دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)، 31(1 )، 275-293. SID. https://sid.ir/paper/396820/fa

    Vancouver: کپی

    نرجسی وحیده. تاثیر تیمارهای مختلف سایه دهی بر برخی ویژگی های کمی و کیفی میوه انار (رقم ملس ساوه). دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)[Internet]. 1400؛31(1 ):275-293. Available from: https://sid.ir/paper/396820/fa

    IEEE: کپی

    وحیده نرجسی، “تاثیر تیمارهای مختلف سایه دهی بر برخی ویژگی های کمی و کیفی میوه انار (رقم ملس ساوه)،” دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)، vol. 31، no. 1 ، pp. 275–293، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/396820/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button