مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

889
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

184
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

کاربرد محلول پاشی بور بر روند گرده افشانی و تشکیل میوه در دو رقم زردآلو

صفحات

 صفحه شروع 119 | صفحه پایان 130

چکیده

 مقدار عناصر غذایی موجود در درختان میوه و تغذیه متناسب آنها, از مهم ترین عوامل تعیین کننده عملکرد می باشد. در میان ریز-مغذی ها, با توجه به نقش عنصر بور در جوانه زنی و رشد لوله گرده, این عنصر اثر بسیار مهمی در گرده افشانی, لقاح و درنهایت تشکیل میوه دارد. در این پژوهش اثر محلول پاشی عنصر بور با سه غلظت صفر, 1000 و 2000 میلی گرم در لیتر روی جوانه های گل دو رقم بیگی و شاهرودی زرد آلو بررسی شد. درصد جوانه زنی, رشد لوله گرده, تشکیل میوه اولیه و نهایی در تلاقی این دو رقم مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که غلظت 2000 میلی گرم در لیتر اسید بوریک بیشترین تأثیر را در میزان تشکیل میوه اولیه (47/38 درصد) و نهایی (74/15 درصد) داشت. کمترین درصد تشکیل میوه اولیه (32/21 درصد) و نهایی (01/2 درصد) مربوط به غلظت 1000 میلی گرم در لیتر اسید بوریک بود. همچنین, نتایج نشان داد که اثر عنصر بور بر درصد جوانه زنی در سطح کلاله و میزان نفوذ لوله های گرده در ابتدای خامه, میانه خامه و ورودی تخمدان در سطح احتمال یک درصد معنی دار بود. بیشترین درصد جوانه زنی با غلظت 1000 میلی گرم در لیتر اسید بویک با در صد جوانه زنی 81/62 درصد و کمترین درصد جوانه زنی با 22/53 درصد مربوط به تیمار شاهد بود. همچنین, تیمار 1000 میلی گرم در لیتر اسید بوریک میزان نفوذ لوله های گرده را در قسمت انتهای خامه و ورودی تخمدان افزایش داد. درمجموع محلول پاشی عنصر بور باعث افزایش تشکیل میوه اولیه و نهایی و افزایش درصد جوانه زنی و نفوذ لوله گرده به سمت تخمدان در ارقام موردمطالعه زردآلو گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    افتخاری، معصومه، و شرفی، یاور. (1399). کاربرد محلول پاشی بور بر روند گرده افشانی و تشکیل میوه در دو رقم زردآلو. تغذیه گیاهان باغی، 3(1 )، 119-130. SID. https://sid.ir/paper/396962/fa

    Vancouver: کپی

    افتخاری معصومه، شرفی یاور. کاربرد محلول پاشی بور بر روند گرده افشانی و تشکیل میوه در دو رقم زردآلو. تغذیه گیاهان باغی[Internet]. 1399؛3(1 ):119-130. Available from: https://sid.ir/paper/396962/fa

    IEEE: کپی

    معصومه افتخاری، و یاور شرفی، “کاربرد محلول پاشی بور بر روند گرده افشانی و تشکیل میوه در دو رقم زردآلو،” تغذیه گیاهان باغی، vol. 3، no. 1 ، pp. 119–130، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/396962/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button