مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

251
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

434
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

میزان تجمع باقیمانده عناصر غذایی در ریشه، کاه و کلش و خاک گندم دیم تحت کاربرد باکتری های حل کننده فسفات و قارچ میکوریزا

صفحات

 صفحه شروع 179 | صفحه پایان 195

چکیده

 به منظور بررسی اثر باکتری سودوموناس پوتیداو قارچ گلوموس موسهبر میزان تجمع باقیمانده عناصر غذایی در ریشه, کاه و کلش و خاک گندم در شرایط دیم, آزمایشی مزرعه ای به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در دو مکان در مزرعه دانشکده کشاورزی, دانشگاه ایلام و ایستگاه تحقیقات کشاورزی سرابله در سال زراعی 93-1392 اجرا شد. تیمار های آزمایشی شامل عامل رقم گندم دیم در دو سطح (کراس سبلان و ساجی) و تیمار منابع کودی در هشت سطح شامل: 1-تیمار شاهد (عدم مصرف هیچ منبع کودی, (Control, 2-50 کیلوگرم در هکتار کود شیمیایی فسفر (50 kg ha-1 P), 3-باکتری سودوموناس پوتیدا(PSB), 4-قارچ گلوموس موسه(GM), 5-باکتری سودوموناس پوتیدا+ قارچ گلوموس موسه(PSB+GM), 6-باکتری سودوموناس پوتیدا+ قارچ گلوموس موسه+25 کیلوگرم در هکتار کود شیمیایی فسفر (PSB+GM+25 kg ha-1 P), 7-باکتری سودوموناس پوتیدا+25 کیلوگرم در هکتار کود شیمیایی فسفر (PSB+25 kg ha-1 P) و 8-قارچ گلوموس موسه+25 کیلوگرم در هکتار کود شیمیایی فسفر (GM+25 kg ha-1 P) بودند. نتایج تجزیه مرکب این پژوهش نشان داد که اثر برهم کنش رقم×منابع کودی بر تجمع باقیمانده عناصر غذایی موجود در ریشه, کاه و کلش و خاک در سطح احتمال یک درصد معنی دار بود. کاربرد باکتری های حل کننده فسفات و قارچ میکوریزا موجب افزایش غلظت نیتروژن, پتاسیم, اهن و مس موجود در خاک گردید و دارای کم ترین غلظت نیتروژن, فسفر, پتاسیم, روی, منگنز, اهن, مس و منیزیم در ریشه و کاه و کلش بودند. بیش ترین غلظت نیتروژن, پتاسیم, آهن و مس موجود در خاک پس از برداشت در رقم ساجی درGM + 25 kg ha-1 P بدست آمد. ریشه و کاه و کلش گندم دارای بیش ترین غلظت نیتروژن, فسفر, پتاسیم, روی, منگنز, آهن, مس و منیزیم در رقم کراس سبلان در تیمار شاهد (Control) بودند. . .

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ناصری، رحیم، براری، مهرشاد، زارع، محمدجواد، خاوازی، کاظم، و طهماسبی، زهرا. (1398). میزان تجمع باقیمانده عناصر غذایی در ریشه, کاه و کلش و خاک گندم دیم تحت کاربرد باکتری های حل کننده فسفات و قارچ میکوریزا. تحقیقات کاربردی خاک، 7(4 )، 179-195. SID. https://sid.ir/paper/397006/fa

    Vancouver: کپی

    ناصری رحیم، براری مهرشاد، زارع محمدجواد، خاوازی کاظم، طهماسبی زهرا. میزان تجمع باقیمانده عناصر غذایی در ریشه, کاه و کلش و خاک گندم دیم تحت کاربرد باکتری های حل کننده فسفات و قارچ میکوریزا. تحقیقات کاربردی خاک[Internet]. 1398؛7(4 ):179-195. Available from: https://sid.ir/paper/397006/fa

    IEEE: کپی

    رحیم ناصری، مهرشاد براری، محمدجواد زارع، کاظم خاوازی، و زهرا طهماسبی، “میزان تجمع باقیمانده عناصر غذایی در ریشه, کاه و کلش و خاک گندم دیم تحت کاربرد باکتری های حل کننده فسفات و قارچ میکوریزا،” تحقیقات کاربردی خاک، vol. 7، no. 4 ، pp. 179–195، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/397006/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button