مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

232
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

496
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر باکتری های استافیلوکوکوس جداسازی شده از گیاه سالیکورنیا بر روی رشد گندم

صفحات

 صفحه شروع 179 | صفحه پایان 196

چکیده

 سابقه و هدف: شوری یکی از گسترده ترین فرآیندهای تخریب خاک بوده که باعث محدود شدن افزایش تولید محصولات غذایی در جهت تقاضای بیشتر می باشد. تلقیح گیاهان با باکتری های محرک رشد گیاه متحمل به نمک با توان تولید ACC-دآمیناز و ایندول استیک اسید, اغلب اثرات منفی ناشی از غلظت بالای نمک را کاهش داده و موجب بهبود شاخص های رشد گیاه می شوند. از اینرو هدف از این پژوهش تعیین تأثیر باکتری های ریزوسفری و اندوفیتی متحمل به نمک جدا شده از خاک ریزوسفری و ریشه های گیاه سالیکورنیا بر شاخص های رشد گیاه گندم در غلظت های مختلف شوری بود. مواد و روش ها: این آزمایش در شرایط گلخانه ای در قالب طرح کاملا تصادفی به صورت فاکتوریل شامل: چهار سطح شوری: صفر, 44, 77 و 110 میلی مولار کلرید سدیم و چهار سطح باکتری: تیمارهای بدون باکتری (شاهد), باکتری ریزوسفری, اندوفیتی و تیمار ترکیبی (ریزوسفری و اندوفیتی) در 3 تکرار طراحی و اجرا شد. پس از برداشت گیاه گندم, ویژگی های موفولوژیکی و فیزیولوژیکی آنها اندازه گیری شدند. تجزیه تحلیل داده ها با نرم افزار SAS صورت گرفت. یافته ها: نتایج نشان داد که عملکرد گیاه به طور معنی داری تحت تاثیر شوری قرار گرفت. افزایش غلظت کلرید سدیم از صفر به 44 میلی مولار بر همه ی شاخص های رشد تاثیر منفی نداشت و حتی در برخی موارد موجب بهبود آنها شد. اما با افزایش آن از 44 به 77 و 110 میلی مولار, شوری تأثیر منفی بر همه شاخص های رشد داشت و بیشترین تأثیر منفی در غلظت 110 میلی مولار بدست آمد. . در شرایط عدم تنش شوری حضور باکتری ها موجب افزایش عملکرد گیاه شد. در شرایط تنش شوری تلقیح جدایه های باکتری تاثیر معنی داری بر رشد گیاه داشت و موجب افزایش وزن خشک اندام هوایی (68/26– 49/9 درصد), طول ریشه (47/27– 94/3 درصد), وزن خشک ریشه (36/47– 10درصد), نسبت وزن خشک ریشه به وزن خشک اندام هوایی (69/20– 41/19 درصد) و کاهش درصد نسبی آب برگ (71/11– 2/1درصد), سوپر اکسید دیسموتاز (8/15– 63/7 درصد) و پرولین (33/33 – 5/12درصد) نسبت به شاهد شدند. نتیجه گیری: به طور کلی تلقیح باکتری ها, در 7 مورد از 13 شاخص رشد مورد بررسی موجب بهبود آنها شد. دلیل عدم تاثیر در 6 مورد دیگر می تواند به نمک دوست بودن باکتری و نسبتا مقاوم بودن رقم مورد استفاده گندم نسبت داده شود. با توجه به نتایج بدست آمده در این آزمایش جهت استفاده از باکتری های محرک رشد گیاه متحمل به نمک جداسازی شده از گیاه سالیکورنیا به عنوان کود زیستی جهت بهبود شاخص های رشد, کاهش اثرات تنش شوری و افزایش عملکرد گیاه گندم نیاز به مطالعات بیشتری (استفاده از سطوح شوری بالا و رقم های گندم متفاوت) در سطح گلخانه ای می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رزاقی کمارسفلی، بهزاد، علیخانی، حسینعلی، و اعتصامی، حسن. (1398). تاثیر باکتری های استافیلوکوکوس جداسازی شده از گیاه سالیکورنیا بر روی رشد گندم. پژوهش های حفاظت آب و خاک (علوم کشاورزی و منابع طبیعی)، 26(6 )، 179-196. SID. https://sid.ir/paper/397031/fa

    Vancouver: کپی

    رزاقی کمارسفلی بهزاد، علیخانی حسینعلی، اعتصامی حسن. تاثیر باکتری های استافیلوکوکوس جداسازی شده از گیاه سالیکورنیا بر روی رشد گندم. پژوهش های حفاظت آب و خاک (علوم کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1398؛26(6 ):179-196. Available from: https://sid.ir/paper/397031/fa

    IEEE: کپی

    بهزاد رزاقی کمارسفلی، حسینعلی علیخانی، و حسن اعتصامی، “تاثیر باکتری های استافیلوکوکوس جداسازی شده از گیاه سالیکورنیا بر روی رشد گندم،” پژوهش های حفاظت آب و خاک (علوم کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 26، no. 6 ، pp. 179–196، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/397031/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button