مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

563
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

580
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تهیه و شناسایی فیلم نانوکامپوزیت کاراگینان/نانوکلی حاوی عصاره اسپند

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 14

چکیده

 زمینه مطالعاتی: افزودن عصاره اسپند می تواند منجر به بهبود خواص ضدمیکروبی و فیزیکوشیمیایی فیلم کاراگینان شود. هدف: هدف از این پژوهش تهیه فیلم های ضدمیکروبی بر پایه بیوپلیمرکاراگینان جهت بسته بندی فعال مواد غذایی و کاهش آلودگی محیط زیست ناشی از تجمع مواد بسته بندی سنتزی می باشد. روش کار: فیلم های نانوکامپوزیت کاراگینان حاوی 3 درصد وزنی نانورس (مونتموریلونیت) وسه سطح غلظتی 1, 2 و 3 درصد عصاره اسپند با روش کستینگ تهیه شده و خواص فیزیکی, مکانیکی و ضدمیکروبی آن ها علیه باکتری هایاشرشیاکلی واستافیلوکوکوس اورئوس مورد بررسی قرار گرفت. به منظور بررسی تغییرات حاصل از افزودن عصاره اسپند, به فیلم های نانوکامپوزیت کاراگینان/نانوکلی تصاویر میکروسکوپ الکترونی, آنالیز وزن سنجی حرارتی, طیف نور مرئی-فرابنفش و مادون قرمز با تبدیل فوریه از فیلم ها تهیه گردید. نتایج: تصاویر میکروسکوپ الکترونی روبشی حاصل از فیلم های کاراگینان /گلیسرول/نانورس حاوی عصاره و بدون عصاره, سطحی حاوی نانورس را نشان می داد که در کل فیلم پراکنده شده بودند. آزمون طیف سنجی فرابنفش-مرئی نشان داد که با افزودنعصاره اسپند میزان عبور نور فرابنفش و نور مرئی فیلم کاراگینان/نانوکلی/گلیسرول کاهش می یابد. این کاهش در نمونه حاوی 3 % عصاره برای نور فرابنفش از6/2 %به 3/0 % و برای نور مرئی ازو 7/17 %به 2/9 % بوده است. بر اساس آنالیز وزن سنجی حرارتی افزودن عصاره اسپند به فیلم کاراگینان تاثیر چندانی بر پایداری حرارتی فیلم تهیه شده نداشت. استحکام کششی و ازدیاد طول فیلم کاراگینان/نانوکلی/گلیسرول بدون عصاره معادل 9/15 مگاپاسکال و 0/15 میلی متر بود. نتایج آزمون کشش حاکی از آن بود که وجود عصاره اسپند در زمینه پلیمری فیلم کاراگینان/نانوکلی/گلیسرول موجب افزایش تقریبا 2 برابری استحکام کششی و افزایش بیش از 3 برابری ازدیاد طول نسبت به فیلم کاراگینان/نانوکلی/گلیسرول بدون عصاره شد. در نهایت بر اساس تست های ضدمیکروبی, عصاره اسپند از مواد ضدمیکروبی مناسب برای تولید فیلم ها و پوشش های زیست تخریب پذیربرای بسته بندی مواد غذایی مختلف می باشد. نتیجه گیری نهایی: وجود عصاره اسپنددر زمینه پلیمری کاراگینان موجب افزایش استحکام مکانیکی, پایداری حرارتی و خواص ضدمیکروبی فیلم کاراگینان می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قربان پور، محمد، و مهینی، اکبر. (1398). تهیه و شناسایی فیلم نانوکامپوزیت کاراگینان/نانوکلی حاوی عصاره اسپند. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، 29(1 )، 1-14. SID. https://sid.ir/paper/397127/fa

    Vancouver: کپی

    قربان پور محمد، مهینی اکبر. تهیه و شناسایی فیلم نانوکامپوزیت کاراگینان/نانوکلی حاوی عصاره اسپند. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1398؛29(1 ):1-14. Available from: https://sid.ir/paper/397127/fa

    IEEE: کپی

    محمد قربان پور، و اکبر مهینی، “تهیه و شناسایی فیلم نانوکامپوزیت کاراگینان/نانوکلی حاوی عصاره اسپند،” پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، vol. 29، no. 1 ، pp. 1–14، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/397127/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button