مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

425
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

522
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اصلاح ویژگی آب دوستی فیلم نشاسته با استفاده هم زمان از اسید اولئیک و پرتو فرابنفش

صفحات

 صفحه شروع 125 | صفحه پایان 138

چکیده

 زمینه مطالعاتی: بررسی اثر اسید اولئیک و استفاده از پرتو فرابنفش به منظور اصلاح خصوصیات کاربردی فیلم نشاسته در بسته بندی مواد غذایی است. هدف: نشاسته یکی از ارزان ترین زیست پلیمرهای پلی ساکاریدی است که به علت دسترسی آسان و زیست تخریب پذیری موردتوجه پژوهشگران قرار گرفته است, امّا مشکل اصلی نشاسته مانند سایر پلی ساکاریدها, آب دوستی نسبتاً بالای آن می باشد. مهم ترین هدف این پژوهش کاهش حساسیت فیلم نشاسته به آب با استفاده از اسید اولئیک و پرتو فرابنفش (UV-C) بود. روش کار: در این پژوهش محلول فیلم نشاسته-اسید اولئیک در سه غلظت 6/0, 1 و 4/1 درصد (وزنی-وزنی نشاسته) و با استفاده از پرتو فرابنفش C در مدت زمان 60 دقیقه به منظور بهبود خصوصیات کاربردی آن در بسته بندی مواد غذایی اصلاح شد و فیلم آن به روش قالب گیری محلول تهیه شد. جهت بررسی خصوصیات کاربردی فیلم در بسته بندی مواد غذایی ضخامت, زاویه تماس, نفوذپذیری نسبت به بخارآب, جذب رطوبت, محتوای رطوبت و حلالیت فیلم ها مورد بررسی قرار گرفت. آزمون ها در قالب طرح کاملاً تصادفی اجرا و نتایج آن به روش دانکن مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج: نتایج نشان داد که با افزایش غلظت اسید اولئیک تا حد معینی (1 درصد بر اساس وزن خشک نشاسته), نفوذپذیری نسبت به بخارآب در کمترین حد و زاویه تماس در بیشترین مقدار قرار دارد. اگرچه افزایش غلظت اسید اولئیک تا مقدار مشخصی موجب افزایش آب گریزی شده است, اما درصورتی که امولسیون حاصل در بازه زمانی (60 دقیقه) تحت پرتو فرابنفش قرار گیرد, آب گریزی فیلم نشاسته به بیشترین حد می رسد. پارامترهای جذب رطوبت, محتوای رطوبت و حلالیت در آب فیلم های نشاسته با افزودن اسید اولئیک نیز کاهش یافت. تأثیر توأم اسید اولئیک و پرتو فرابنفش نیز در کاهش خاصیت آب دوستی مؤثر بود ولی در کاهش محتوای رطوبت تأثیر چشمگیری نداشت. نتیجه گیری نهایی: استفاده توأم از اسید اولئیک (تا غلظت مشخص) و پرتو فرابنفش به صورت هم زمان موجب افزایش آب گریزی فیلم نشاسته می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جهانگیر اصفهانی، حمید، شهابی قهفرخی، ایمان، و پورعطا، رحمت اله. (1398). اصلاح ویژگی آب دوستی فیلم نشاسته با استفاده هم زمان از اسید اولئیک و پرتو فرابنفش. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، 29(4 )، 125-138. SID. https://sid.ir/paper/397187/fa

    Vancouver: کپی

    جهانگیر اصفهانی حمید، شهابی قهفرخی ایمان، پورعطا رحمت اله. اصلاح ویژگی آب دوستی فیلم نشاسته با استفاده هم زمان از اسید اولئیک و پرتو فرابنفش. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1398؛29(4 ):125-138. Available from: https://sid.ir/paper/397187/fa

    IEEE: کپی

    حمید جهانگیر اصفهانی، ایمان شهابی قهفرخی، و رحمت اله پورعطا، “اصلاح ویژگی آب دوستی فیلم نشاسته با استفاده هم زمان از اسید اولئیک و پرتو فرابنفش،” پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، vol. 29، no. 4 ، pp. 125–138، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/397187/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button