مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

345
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

535
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه تاثیر دوغ پروبیوتیک و معمولی بر روی دو میکروارگانیسم شایع دهانی: یک مطالعه آزمایشگاهی

صفحات

 صفحه شروع 33 | صفحه پایان 40

چکیده

 سابقه و هدف: کاهش در تعداد میکروارگانیسم های دهانی سبب کاهش پوسیدگی دندان ها می شود. باکتری درمانی, مانند استفاده از باکتری های پروبیوتیک, یک روش جایگزین برای درمان عفونت های ناشی از میکروارگانیسم ها است. هدف از این مطالعه, مقایسه اثر دوغ پروبیوتیک و دوغ معمولی بر روی دو میکروارگانیسم شایع دهانی به نام های استرپتوکوکوس موتانس و انتروکوکوس فکالیس بود. مواد و روش ها: در این مطالعه آزمایشگاهی, حداقل غلظت بازدارندگی رشد (MIC) دوغ های پروبیوتیک و معمولی و قطر هاله عدم رشد باکتری های استرپتوکوکوس موتانس و انتروکوکوس فکالیس در حضور هر دو نوع دوغ, بترتیب به روش میکروبراث دایلوشن و دیسک آگار دیفیوژن مورد ارزیابی قرار گرفت. آنالیز داده ها با استفاده از SPSS 22 و آزمون من ویتنی انجام شد. یافته ها: نتایج این مطالعه حاکی از وجود اختلاف آماری معنی دار حداقل غلظت بازدارندگی از رشد دو نوع دوغ مورد استفاده بر علیه انتروکوکوس فکالیس و استرپتوکوکوس موتانس بود 002/0=p, درحالی که این میزان در دوغ معمولی بیش تر از دوغ پروبیوتیک بود. قطر هاله عدم رشد استرپتوکوکوس موتانس 061/0= p و انتروکوکوس فکالیس (99/0= P در حضور دو نوع دوغ مورد آزمایش, تفاوت معناداری نداشت. استنتاج: بر اساس یافته های مطالعه دوغ پروبیوتیک بیش تر از دوغ معمولی قادر به مهار انتروکوکوس فکالیس و استرپتوکوکوس موتانس می باشد و شاید بتوان آن را به عنوان یک عامل پیشگیری کننده از بیماری های دهان و دندان در نظر گرفت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ریانی، آرزو، آهنجان، محمد، رضاگلی، حمید، نادری فرد، نیلوفر، و زمان زاده، مریم. (1399). مقایسه تاثیر دوغ پروبیوتیک و معمولی بر روی دو میکروارگانیسم شایع دهانی: یک مطالعه آزمایشگاهی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، 30(185 )، 33-40. SID. https://sid.ir/paper/397605/fa

    Vancouver: کپی

    ریانی آرزو، آهنجان محمد، رضاگلی حمید، نادری فرد نیلوفر، زمان زاده مریم. مقایسه تاثیر دوغ پروبیوتیک و معمولی بر روی دو میکروارگانیسم شایع دهانی: یک مطالعه آزمایشگاهی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)[Internet]. 1399؛30(185 ):33-40. Available from: https://sid.ir/paper/397605/fa

    IEEE: کپی

    آرزو ریانی، محمد آهنجان، حمید رضاگلی، نیلوفر نادری فرد، و مریم زمان زاده، “مقایسه تاثیر دوغ پروبیوتیک و معمولی بر روی دو میکروارگانیسم شایع دهانی: یک مطالعه آزمایشگاهی،” مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، vol. 30، no. 185 ، pp. 33–40، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/397605/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button