مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

526
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

633
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

زنده مانی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و بیفیدوباکتریوم لاکتیس و بررسی خواص کیفی ماست تهیه شده از شیر بز

صفحات

 صفحه شروع 82 | صفحه پایان 94

چکیده

 شیر بز به دلیل دارا بودن قابلیت هضم بالاتر و خاصیت حساسیت زایی پایین تر نسبت به شیر گاو و همچنین به عنوان یک ماده غذایی عملگرا جایگزین مناسبی برای شیر گاو مطرح می باشد. از طرفی می توان با افزودن پروبیوتیک ها به شیر بز, مزایای سلامت بخشی آن را افزایش داد. هدف از این پژوهش, بررسی زنده مانی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و بیفیدوباکتریوم لاکتیس به صورت تکی و ترکیبی و خصوصیات فیزیکی شیمیایی و حسی ماست تهیه شده از شیر بز در طول 21 روز نگهداری بود. در این تحقیق چهار تیمار به شرح زیر تهیه شد: تیمار کنترل (شاهد) بدون پروبیوتیک, تیمار La حاوی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس, تیمار Bb حاوی بیفیدوباکتربوم لاکتیس و تیمار LaBb حاوی ترکیبی از لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و بیفیدوباکتربوم لاکتیس. نتایج نشان داد که تعداد لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس, بیفیدوباکتریوم لاکتیس و ترکیب آنها از حدود 54/8 سیکل لگاریتمی در روز اول, به ترتیب به 43/9, 06/10 و 75/10 سیکل لگاریتمی در پایان دوره نگهداری رسید. در پایان دوره نگهداری نمونه کنترل بطور معنی داری دارای بالاترین مقدار pH و آب اندازی و کمترین مقدار اسیدیته, ظرفیت نگهداری آب, ویسکوزیته و پذیرش کلی را در بین تیمارها داشت. اما بین نمونه های حاوی پروبیوتیک از نظر اسیدیته, pH, ویسکوزیته, آب اندازی, ظرفیت نگهداری آب و پذیرش کلی اختلاف معنی داری مشاهده نشد. با توجه به نتایج حاصل از این بررسی, ماست حاصل از شیر بز علاوه بر اینکه حامل خوبی برای پروبیوتیک ها بوده, در ضمن خواص حسی آن نیز تحت تاثیر پروبیوتیک های مزبور بهبود می یابد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نژادرزمجوی اخگر، راحله، و زمردی، شهین. (1399). زنده مانی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و بیفیدوباکتریوم لاکتیس و بررسی خواص کیفی ماست تهیه شده از شیر بز. میکروب شناسی مواد غذایی، 7(3 )، 82-94. SID. https://sid.ir/paper/397687/fa

    Vancouver: کپی

    نژادرزمجوی اخگر راحله، زمردی شهین. زنده مانی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و بیفیدوباکتریوم لاکتیس و بررسی خواص کیفی ماست تهیه شده از شیر بز. میکروب شناسی مواد غذایی[Internet]. 1399؛7(3 ):82-94. Available from: https://sid.ir/paper/397687/fa

    IEEE: کپی

    راحله نژادرزمجوی اخگر، و شهین زمردی، “زنده مانی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و بیفیدوباکتریوم لاکتیس و بررسی خواص کیفی ماست تهیه شده از شیر بز،” میکروب شناسی مواد غذایی، vol. 7، no. 3 ، pp. 82–94، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/397687/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button