مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

312
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

563
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

شناسایی مولفه های اثرگذار بر گسترش سوء تغذیه در مناطق روستایی ایران

صفحات

 صفحه شروع 27 | صفحه پایان 49

چکیده

 عدم دسترسی به انرژی کافی و شیوع سوءتغذیه به دلیل تأثیر آن بر سلامتی عمومی و نیز توان جسمی و ذهنی جامعه از مهم ترین مسائل حوزه امنیت غذایی در کشورهای در حال توسعه است. از این رو, در مطالعه پیش رو, تأثیر عوامل اقتصادی و اجتماعی خانوار و همچنین, عوامل محیطی مانند خشکسالی و تنوع تولید بر گسترش سوءتغذیه در مناطق روستایی ایران بررسی شد. بدین منظور, از روش رگرسیون چندک, برآورد پانل در دوره زمانی 1391 تا 1395 صورت گرفت. نتایج برآورد حاکی از آن بود که برخی از مشخصه های خانوار شامل درآمد, افزایش سهم مواد غذایی در مخارج خانوار و سن سرپرست خانوار از گسترش سوءتغذیه جلوگیری می کنند و در مقابل, افزایش سطح تحصیلات و بعد خانوار گسترش سوءتغذیه در مناطق روستایی را به دنبال دارند؛ در میان عوامل محیطی نیز افزایش شدت خشکسالی و افزایش قیمت مواد غذایی باعث گسترش سوءتغذیه در این مناطق می شوند و از سوی دیگر, افزایش تنوع تولید مواد غذایی از گسترش سوءتغذیه جلوگیری می کنند. بر این اساس, با وضع معافیت مالیاتی بر درآمد های غیرکشاورزی در مناطق روستایی و بازتوزیع یارانه پرداختی فعلی با تمرکز بر مناطق دارای شدت بالای سوءتغذیه و همچنین, تمرکز بر خانوارهای گسترده روستایی, ارائه سیاست های معطوف به کاهش تأثیر خشکسالی بر تولید مواد غذایی و در نهایت, ترویج راهکارهایی که امکان افزایش تنوع تولید مواد غذایی در سطح خانوار را فراهم می آورد, می توان از گسترش بیشتر سوءتغذیه در مناطق روستایی کشور جلوگیری کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فارسی علی آبادی، محمدمهدی، دانشورکاخکی، محمود، صبوحی صابونی، محمود، دوراندیش، آرش، و آماده، حمید. (1399). شناسایی مولفه های اثرگذار بر گسترش سوء تغذیه در مناطق روستایی ایران. روستا و توسعه، 23(3 (پیاپی 91) )، 27-49. SID. https://sid.ir/paper/397868/fa

    Vancouver: کپی

    فارسی علی آبادی محمدمهدی، دانشورکاخکی محمود، صبوحی صابونی محمود، دوراندیش آرش، آماده حمید. شناسایی مولفه های اثرگذار بر گسترش سوء تغذیه در مناطق روستایی ایران. روستا و توسعه[Internet]. 1399؛23(3 (پیاپی 91) ):27-49. Available from: https://sid.ir/paper/397868/fa

    IEEE: کپی

    محمدمهدی فارسی علی آبادی، محمود دانشورکاخکی، محمود صبوحی صابونی، آرش دوراندیش، و حمید آماده، “شناسایی مولفه های اثرگذار بر گسترش سوء تغذیه در مناطق روستایی ایران،” روستا و توسعه، vol. 23، no. 3 (پیاپی 91) ، pp. 27–49، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/397868/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button