مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

695
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

592
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی محتوی فنل کل، فلاونوئید کل و ظرفیت آنتی اکسیدانی دو گونه وحشی تمشک Rubus persicus و R. caesius در مراحل مختلف رسیدگی میوه

صفحات

 صفحه شروع 295 | صفحه پایان 306

چکیده

 آنتی اکسیدان هابا آزادسازی الکترون های منفرد و اتم های هیدروژن با تنش اکسیداتیو ناشی از رادیکال های آزاد مقابله می کنند. مطالعات مختلف نشان داده اند که ترکیبات فنلی و فلاونوئیدهای موجود در گیاهان می توانند خاصیت آنتی اکسیدانی داشته باشند. در این آزمایش, عملکرد آنتی اکسیدانی, محتوی فنل کل و فلاونوئید کل در مراحل مختلف رسیدگی میوه شامل نارس, نیمه رسیده و رسیدگی کامل در دو گونه وحشی تمشک Rubus caesius و R. persicus درخردادماه سال 1392 در آزمایشگاه تحقیقاتی پارک علم و فناوری استان آذربایجان شرقی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار مقایسه شدندارزیابی شدند. میزان فعالیت آنتی اکسیدانی اندازه گیری شده با روش های درصد پاک سازی رادیکال آزاد DPPH و توانایی احیای یون آهن فریک (FRAP) در مرحله رسیدگی کامل به طور معنی داری نسبت به مراحل نارس و نیمه رسیده در هر دو گونه وحشی تمشک بیشتر بود. فعالیت آنتی اکسیدانی اندازه گیری شده در مراحل مختلف رسیدگی میوه به استثنای رسیدگی کامل در گونه R. caesius بیشتر از R. persicusبود. به طور مشابه محتوی فنل کل در مراحل مختلف رسیدگی میوه تفاوت معنی داری نشان داد به طوری که مرحله رسیدگی کامل, محتوی فنل کل بالاتری نسبت به سایر مراحل نشان داد. محتوی فلاونوئید کل در مرحله رسیدگی میوه در گونه R. persicusبیشتر از مرحله نارس و نیمه رسیده بود ولی این ترکیب در گونه R. caesius در مراحل رسیدگی کامل و نیمه رسیده تفاوت معنی داری نشان نداد. نتایج این تحقیق نشان می دهد که مرحله رسیدگی کامل میوه محتوی فنلی و فلاونوئیدی بالاتری نسبت به مراحل نارس و نیمه رسیده دارد که با الگوی تفاوت فعالیت آنتی اکسیدانی در بین مراحل رسیدگی مختلف مطابقت دارد. به طور مشابه گونه R. caesius با محتوی فنل کل و فلاونوئید کل بیشتر نسبت به گونه R. persicus, فعالیت آنتی اکسیدانی بیشتری نیز نشان می دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دادخواه آغداش، حامد، دائمی سعیدآباد، مهدی، و فلاحتی عنبران، محسن. (1398). بررسی محتوی فنل کل, فلاونوئید کل و ظرفیت آنتی اکسیدانی دو گونه وحشی تمشک Rubus persicus و R. caesius در مراحل مختلف رسیدگی میوه. تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)، 42(3 )، 295-306. SID. https://sid.ir/paper/398267/fa

    Vancouver: کپی

    دادخواه آغداش حامد، دائمی سعیدآباد مهدی، فلاحتی عنبران محسن. بررسی محتوی فنل کل, فلاونوئید کل و ظرفیت آنتی اکسیدانی دو گونه وحشی تمشک Rubus persicus و R. caesius در مراحل مختلف رسیدگی میوه. تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)[Internet]. 1398؛42(3 ):295-306. Available from: https://sid.ir/paper/398267/fa

    IEEE: کپی

    حامد دادخواه آغداش، مهدی دائمی سعیدآباد، و محسن فلاحتی عنبران، “بررسی محتوی فنل کل, فلاونوئید کل و ظرفیت آنتی اکسیدانی دو گونه وحشی تمشک Rubus persicus و R. caesius در مراحل مختلف رسیدگی میوه،” تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)، vol. 42، no. 3 ، pp. 295–306، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/398267/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button