مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

310
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

460
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

فعالیت ضدباکتریایی نانوذرات نقره ی سنتز شده با عصاره ی آبی سماق و نانوکامپوزیت نقره-کیتوزان علیه Xanthomonas perforans

صفحات

 صفحه شروع 31 | صفحه پایان 43

چکیده

 یکی از زمینه های کاربردی نانوتکنولوژی استفاده از نانوذرات مختلف در مدیریت بیماری های گیاهی است. لکه باکتریایی گوجه فرنگی ناشی از باکتری Xanthomonas perforans یکی از بیماری های مهم است که باعث کاهش کمیت و کیفیت محصول می شود. این مطالعه با هدف بررسی فعالیت ضدباکتریایی نانوذرات نقره ی بیوسنتز شده و نانوکامپوزیت نقره – کیتوزان علیه عامل بیماری لکه باکتریایی گوجه فرنگی انجام شد. نانوذرات به روش سنتز سبز و با عصاره ی آبی سماق سنتز شدند. اثر ضدباکتریایی غلظت های مختلف نانوذرات با روش حداقل غلظت مهارکنندگی سنجیده شد. تشخیص نانوذرات سنتز شده با میکروسکوپ الکترونی روبشی و الگوی پراش اشعه ایکس انجام شد. نانوذرات نقره و نانوکامپوزیت شبه کروی با اندازه ی میانگین به ترتیب 35 و 50 نانومتر سنتز شدند. حداقل غلظت مهارکنندگی نانوذرات نقره در غلظت 17 میلی گرم بر لیتر و نانوکامپوزیت در ترکیب سه میلی گرم بر لیتر نانوذره نقره و 94/6 میلی گرم بر لیتر کیتوزان تعیین شد. در آزمایشات گلخانه ای نیز نانوذرات نقره در غلظت های 10, 50 و 100 میلی گرم بر لیتر شدت بیماری لکه باکتریایی گوجه فرنگی را روی نشاءها در مقایسه با شاهد کاهش دادند که بیشترین کاهش با 11/91 درصد مربوط به غلظت 100 میلی گرم بر لیتر بود. همچنین شدت بیماری با استفاده از نانوکامپوزیت نقره-کیتوزان هم در سطح معنی داری کاهش یافت. نتایج این پژوهش نشان داد که نانوذرات بیوسنتز شده علیه باکتری مورد مطالعه فعالیت ضدباکتریایی موثری داشتند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ربیعی، زهرا، شهریاری، فاطمه، و صدیقیان، سمیه. (1399). فعالیت ضدباکتریایی نانوذرات نقره ی سنتز شده با عصاره ی آبی سماق و نانوکامپوزیت نقره-کیتوزان علیه Xanthomonas perforans. پژوهش های کاربردی در گیاهپزشکی (دانش کشاورزی)، 9(1 )، 31-43. SID. https://sid.ir/paper/398395/fa

    Vancouver: کپی

    ربیعی زهرا، شهریاری فاطمه، صدیقیان سمیه. فعالیت ضدباکتریایی نانوذرات نقره ی سنتز شده با عصاره ی آبی سماق و نانوکامپوزیت نقره-کیتوزان علیه Xanthomonas perforans. پژوهش های کاربردی در گیاهپزشکی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1399؛9(1 ):31-43. Available from: https://sid.ir/paper/398395/fa

    IEEE: کپی

    زهرا ربیعی، فاطمه شهریاری، و سمیه صدیقیان، “فعالیت ضدباکتریایی نانوذرات نقره ی سنتز شده با عصاره ی آبی سماق و نانوکامپوزیت نقره-کیتوزان علیه Xanthomonas perforans،” پژوهش های کاربردی در گیاهپزشکی (دانش کشاورزی)، vol. 9، no. 1 ، pp. 31–43، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/398395/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا