مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

174
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

462
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تأثیر مرحله ی گلدهی بر کمیت و کیفیت اسانس Salvia limbata درطبقات ارتفاعی مختلف درمراتع طالقان

صفحات

 صفحه شروع 139 | صفحه پایان 149

چکیده

 گیاه مریم گلی (Salvia limbata) گیاهیعلفی و پایا و متعلق به خانواده ی نعناع و بومی ایران است. در این تحقیق اندام هوایی گیاه Salvia limbata در مرحله ی گلدهی در تیرماه در مناطق ارتفاعی مختلف در مراتع طالقان از نظر مقدار اسانس و تنوع ترکیبات شیمیایی موجود در آن ها مطالعه شد. برای بررسی مواد مؤثره ی گیاه در رویشگاه های مورد مطالعه در مرحله ی گلدهی 9 نمونه ی گیاهی برای آنالیز فیتوشیمی بررسی شد. شناسایی ترکیبات تشکیل دهنده ی اساسی (کمیت و کیفیت) با دستگاه GC/MS و GC-FID (کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنج جرمی) صورت گرفت. بازده اسانس در مرحله ی گلدهی به ترتیب در پایین طالقان (m1706) برابر 34/0در میان طالقان (m1914) برابر 34/0و در بالا طالقان (m2473) 46/0 درصد (وزنی به وزنی) دست آمد. با توجه به نتایج به دست آمده, تغییرات ارتفاع در سه رویشگاه مورد مطالعه اختلاف معنی داری را در بین درصد ترکیبات به دست آمده نشان می دهد. همچنین عمده ترین ترکیبات تشکیل دهنده ی اسانس شامل: آلفاپینن, بتاپینن, آلوآرومادندرن واسپاتولونول هستند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صفاریها، مریم، آذرنیوند، حسین، زارع چاهوکی، محمدعلی، نژادابراهیمی، صمد، و پاتر، دنیل. (1398). بررسی تأثیر مرحله ی گلدهی بر کمیت و کیفیت اسانس Salvia limbata درطبقات ارتفاعی مختلف درمراتع طالقان. مرتع و آبخیزداری (منابع طبیعی ایران)، 72(1 )، 139-149. SID. https://sid.ir/paper/398980/fa

    Vancouver: کپی

    صفاریها مریم، آذرنیوند حسین، زارع چاهوکی محمدعلی، نژادابراهیمی صمد، پاتر دنیل. بررسی تأثیر مرحله ی گلدهی بر کمیت و کیفیت اسانس Salvia limbata درطبقات ارتفاعی مختلف درمراتع طالقان. مرتع و آبخیزداری (منابع طبیعی ایران)[Internet]. 1398؛72(1 ):139-149. Available from: https://sid.ir/paper/398980/fa

    IEEE: کپی

    مریم صفاریها، حسین آذرنیوند، محمدعلی زارع چاهوکی، صمد نژادابراهیمی، و دنیل پاتر، “بررسی تأثیر مرحله ی گلدهی بر کمیت و کیفیت اسانس Salvia limbata درطبقات ارتفاعی مختلف درمراتع طالقان،” مرتع و آبخیزداری (منابع طبیعی ایران)، vol. 72، no. 1 ، pp. 139–149، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/398980/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button