مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

814
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

635
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ویژگی های فوکوئیدان استخراج شده از جلبک قهوه ای پادینا (. Padina sp) و سارگاسوم (. Sargassum sp)

صفحات

 صفحه شروع 271 | صفحه پایان 284

چکیده

 در مطالعه حاضر خصوصیات ساختاری و پاداکسندگی فوکوئیدان استخراج شده از دو ماکروجلبک سارگاسوم و پادینا از سواحل خلیج فارس مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته است. فوکوئیدان خام به کمک اتانول و آب داغ استخراج و پس از محاسبه بازده استخراج, قدرت مهار رادیکال آزاد DPPH و توانایی کاهندگی آهن (FRAP), تصویربرداری با میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) صورت گرفت. در نهایت محتوای مونوساکاریدای آن با دستگاه HPLC مورد بررسی قرار گرفت. میانگین بازده فوکوئیدان در جلبک سارگاسوم (0/00 ± 4/2 %) بیشتر از پادینا (0/28 ± 2/98 %) بود 0. 05) < (P. میزان IC50 مهار رادیکال آزاد DPPH در فوکوئیدان استخراج شده جلبک سارگاسوم و پادینا به ترتیب برابر با 0/1 و mg/ ml 0/14 بود که این مقادیر بیشتر از پاداکسنده صنعتی بوتیل هیدروکسی تولوئن بود 0. 05) < (P. میزان کاهندگی آهن هر دو نمونه فوکوئیدان, با افزایش غلظت افزایش یافت. نتایج حاصل از عکسبرداری SEM نشان داد فوکوئیدان هر دو جلبک دارای سطحی نامنظم هستند درحالیکه انسجام ساختاری دارند و جلبک پادینا دارای برجستگی های بیشتر در سطح بود. محتوای مونوساکاریدی شامل قندهای گلوکز, مانوز و زایلوز بود. میزان قند گلوکز و زایلوز در فوکوئیدان جلبک سارگاسوم بیشتر از پادینا بود 0. 05) < (P. با توجه به نتایج مطالعه ی حاضر, پلی ساکاریدهای استخراج شده از دو جلبک سارگاسوم و پادینا توانایی پاداکسندگی قوی داشته و می توانند گزینه مناسبی برای جایگزینی پاداکسنده های صنعتی در مواد غذایی باشند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    وردی زاده، فرزانه، بابایی، صدیقه، ناصری، محمود، گلمکانی، محمدتقی، و اسمعیلی، مینا. (1399). بررسی ویژگی های فوکوئیدان استخراج شده از جلبک قهوه ای پادینا (. Padina sp) و سارگاسوم (. Sargassum sp). علوم و فنون شیلات، 9(4 )، 271-284. SID. https://sid.ir/paper/398982/fa

    Vancouver: کپی

    وردی زاده فرزانه، بابایی صدیقه، ناصری محمود، گلمکانی محمدتقی، اسمعیلی مینا. بررسی ویژگی های فوکوئیدان استخراج شده از جلبک قهوه ای پادینا (. Padina sp) و سارگاسوم (. Sargassum sp). علوم و فنون شیلات[Internet]. 1399؛9(4 ):271-284. Available from: https://sid.ir/paper/398982/fa

    IEEE: کپی

    فرزانه وردی زاده، صدیقه بابایی، محمود ناصری، محمدتقی گلمکانی، و مینا اسمعیلی، “بررسی ویژگی های فوکوئیدان استخراج شده از جلبک قهوه ای پادینا (. Padina sp) و سارگاسوم (. Sargassum sp)،” علوم و فنون شیلات، vol. 9، no. 4 ، pp. 271–284، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/398982/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button