مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

544
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

346
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر پلاسمای سرد بر خصوصیات ساختاری و رئولوژیکی صمغ گوار

صفحات

 صفحه شروع 35 | صفحه پایان 44

چکیده

 در این پژوهش, ویژگی های فیزیکی و شیمیایی پودر تجاری صمغ گوار پس از تیمار پلاسمای سرد فشار هوای اتمسفر در سه زمان مختلف (5, 10 و 15 دقیقه) بررسی شد. نتایج حاصل از آزمون جریان برشی پایا نشان داد که رفتار هردو نمونه شاهد و نمونه های تیمارشده با پلاسمای سرد شل شونده با برش بود. بین مدل های ریولوژیکی, مدل هرشل بالکلی از ضریب تبیین (R2) بالاتری برخوردار بود. مقدار nH در نمونه شاهد و تیمار کمتر از 1 بود. با افزایش زمان, مقدار KH (به جز 5 دقیقه) به طور معنی داری کاهش یافت. در روبش کرنش, با افزایش زمان تیمار مقدار مدول های ذخیره G′ و افت G′ ′ با اختلاف معنی داری کاهش یافت. نمونه تیمار شده به مدت 5 دقیقه نقطه برخورد (G′ = G′ ′ ) بزرگتری نسبت به نمونه شاهد داشت که با افزایش زمان تیمار کاهش یافت. در محدوده فرکانس پایین آزمون روبش فرکانس نمونه های شاهد و نمونه تیمار, مدول G′ ′ بالاتر از مدول G′ بود. از فرکانس Hz 1-1/0 مدول G′ و مدول G′ ′ وابسته به فرکانس بودند. پس از برخورد, مدول G′ به مدول G′ ′ غالب شد و صمغ گواررفتارژل مانند ضعیف نشان داد. مقدار tanδ در نمونه ها کمتر از 1 و بزرگ تر از 1/0 بود. مقدار ویسکوزیته کمپلکس (η *) با افزایش زمان تیمار با اختلاف معنی داری کاهش یافت. شیب ویسکوزیته کمپلکس با افزایش زمان, کاهش یافت. داده های حاصل از FTIR نشان داد که طیف جذب نمونه های تیمار مشابه نمونه شاهد بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فاضلی، فاطمه، فرهمندفر، رضا، و صحبت زاده، فرشاد. (1400). اثر پلاسمای سرد بر خصوصیات ساختاری و رئولوژیکی صمغ گوار. علوم و صنایع غذایی ایران، 18(114 )، 35-44. SID. https://sid.ir/paper/399133/fa

    Vancouver: کپی

    فاضلی فاطمه، فرهمندفر رضا، صحبت زاده فرشاد. اثر پلاسمای سرد بر خصوصیات ساختاری و رئولوژیکی صمغ گوار. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1400؛18(114 ):35-44. Available from: https://sid.ir/paper/399133/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه فاضلی، رضا فرهمندفر، و فرشاد صحبت زاده، “اثر پلاسمای سرد بر خصوصیات ساختاری و رئولوژیکی صمغ گوار،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 18، no. 114 ، pp. 35–44، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/399133/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button