Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

388
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

439
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

رشد و جذب عناصر غذائی در ارقام تجاری گلابی روی پایه های بذری، پیرودوارف® و OH × F69

صفحات

 صفحه شروع 403 | صفحه پایان 420

چکیده

 پایه همگروه پیرودوارف و پس از آن پایه OH × F69 اصلی ترین پایه های رویشی مورد استفاده برای تولید نهال گلابی در ایران هستند. این پژوهش به منظور مقایسه رشد و جذب عناصر غذائی در نهال های ارقام تجاری گلابی لوئیزبون, درگزی و ویلیامز دوشس روی دو پایه رویشی پیرودوارف و OH × F69 در مقایسه با پایه بذری درگزی در دو سال در نهالستان انجام گرفت. پایه های رویشی در مقایسه با پایه بذری در فاز نهالستانی رشد بیشتری را در ارقام پیوندی القا کردند و رقم لوئیزبون روی پایه پیرودوارف بیشترین رشد را داشت. میزان کلسیم در کلیه ترکیبات پیوندی 5/1-4/1 درصد بود, لیکن تغییرات عناصر نیتروژن, فسفر, پتاسیم و منیزیم زیادتر بود و بیشترین میزان این عناصر در رقم درگزی روی پایه پیرودوارف مشاهده شد. کمترین و بیشترین تغییرات به ترتیب برای دو عنصر روی و آهن در ترکیبات مختلف پیوندی مشاهده شد. به طور نسبی, حدود 30 درصد از آهن کل ارقام به صورت آهن فعال بود که نشان دهنده سطح قابل توجه آهن فعال, در مقایسه با دیگر گونه های درختان میوه, در گونه گلابی است. در کلیه ترکیبات پیوندی, میزان عناصر پرمصرف و کم مصرف در محدوده بهینه بود. مقایسه میزان عناصر با میزان آهک فعال خاک نشانگر این بود که محدوده آهک فعال 10 تا 15 درصد مانعی برای جذب بهینه هر دو گروه عناصر و رشد مطلوب نهال ها نبود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اسماعیلی، اکبر، عبداللهی، حمید، بازگیر، مسعود، و عبدوسی، وحید. (1399). رشد و جذب عناصر غذائی در ارقام تجاری گلابی روی پایه های بذری, پیرودوارف® و OH × F69. نهال و بذر، 36(4 )، 403-420. SID. https://sid.ir/paper/399138/fa

    Vancouver: کپی

    اسماعیلی اکبر، عبداللهی حمید، بازگیر مسعود، عبدوسی وحید. رشد و جذب عناصر غذائی در ارقام تجاری گلابی روی پایه های بذری, پیرودوارف® و OH × F69. نهال و بذر[Internet]. 1399؛36(4 ):403-420. Available from: https://sid.ir/paper/399138/fa

    IEEE: کپی

    اکبر اسماعیلی، حمید عبداللهی، مسعود بازگیر، و وحید عبدوسی، “رشد و جذب عناصر غذائی در ارقام تجاری گلابی روی پایه های بذری, پیرودوارف® و OH × F69،” نهال و بذر، vol. 36، no. 4 ، pp. 403–420، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/399138/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا