مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

619
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

701
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر تنش خشکی بر فعالیت آنتی اکسیدان های آنزیمی، مقادیر مالون دی آلدئید، پروتئین محلول و نیتروژن کل برگ سویا (. Glycine max L)

صفحات

 صفحه شروع 17 | صفحه پایان 28

چکیده

 این پژوهش با هدف بررسی تاثیر تنش خشکی بر فعالیت آنتی اکسیدان های آنزیمی گیاه سویا (رقم ساری), در سال 1391 در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری انجام شد. در این پژوهش اثر چهار تیمار آبی در یک آزمایش گلدانی در قالب طرح کاملا تصادفی با شش تکرار بررسی شد. گیاهان پس از مرحله ی چهار برگی به تصادف به چهار سطح آبی 100 (شاهد, W0), 60 (تنش ملایم, W1), 40 (تنش میانه, W2) و 20 (تنش شدید, W3) درصد آب قابل دسترس (AW) اختصاص یافتند. در ابتدا همه تیمارها تا 100 درصد آب دسترس آبیاری شدند و آبیاری های بعدی پس از رسیدن رطوبت خاک به درصد تعریف شده برای هر تیمار انجام می شد. در مرحله های زایشی R4 و R5 (45 روز پس آغاز تنش) اقدام به نمونه برداری برای سنجش آنزیم ها و نیتروژن برگ شد. یافته ها نشان داد که فعالیت آنزیم کاتالاز تا 60 درصد آب قابل دسترس, نسبت به شاهد 65 درصد افزایش داشت, آنگاه با افزایش شدت تنش فعالیت آن کاهش یافت. همچنین فعالیت آنزیم پراکسیداز, مقدار مالون دی آلدئید (MDA) و نیتروژن کل برگ نیز با کاهش آب خاک, تا سطح 20 درصد آب قابل دسترس نسبت به شاهد به ترتیب 43, 22 و 26 درصد افزایش یافت. با کاهش 20 درصدی آب قابل دسترس, مقدار پروتئین محلول برگ نسبت به شاهد 12 درصد کاهش نشان داد و تفاوت معنی داری میان تیمارهای W2 و W3 و شاهد دیده شد. نتایج گویای آن است که در تنش خشکی ملایم فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی افزایش یافت و پیامد آن, کاهش آسیب گونه های فعال اکسیژن (ROS) بود که خود باعث نقش حفاظتی بسیار موثری در مراحل فتوسنتزی گیاه می گردد. نتیجه این سازوکار فیزیولوژیک بهبود عملکرد دانه در بوته در بازه تخلیه رطوبتی فوق بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بحرالعلومی، سیدمحمدجواد، رائینی سرجاز، محمود، و پیردشتی، همتاله. (1398). تاثیر تنش خشکی بر فعالیت آنتی اکسیدان های آنزیمی, مقادیر مالون دی آلدئید, پروتئین محلول و نیتروژن کل برگ سویا (. Glycine max L). تنش های محیطی در علوم زراعی، 12(1 )، 17-28. SID. https://sid.ir/paper/399474/fa

    Vancouver: کپی

    بحرالعلومی سیدمحمدجواد، رائینی سرجاز محمود، پیردشتی همتاله. تاثیر تنش خشکی بر فعالیت آنتی اکسیدان های آنزیمی, مقادیر مالون دی آلدئید, پروتئین محلول و نیتروژن کل برگ سویا (. Glycine max L). تنش های محیطی در علوم زراعی[Internet]. 1398؛12(1 ):17-28. Available from: https://sid.ir/paper/399474/fa

    IEEE: کپی

    سیدمحمدجواد بحرالعلومی، محمود رائینی سرجاز، و همتاله پیردشتی، “تاثیر تنش خشکی بر فعالیت آنتی اکسیدان های آنزیمی, مقادیر مالون دی آلدئید, پروتئین محلول و نیتروژن کل برگ سویا (. Glycine max L)،” تنش های محیطی در علوم زراعی، vol. 12، no. 1 ، pp. 17–28، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/399474/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button