مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

298
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

514
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

پایداری عملکرد و اجزای عملکرد ژنوتیپ های گندم نان با استفاده از روش AMMI

صفحات

 صفحه شروع 319 | صفحه پایان 331

چکیده

 اهداف: معرفی ارقام پرمحصول و پایدار از نظر عملکرد و اجزای عملکرد دانه برای شرایط آب و هوایی مختلف از اهداف مهم این پژوهش می باشد. مواد و روش ها: به منظور بررسی پایداری عملکرد و اجزای عملکرد, 20 ژنوتیپ گندم نان بهاره در پنج محیط مختلف با دو تکرار در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سال های زراعی 1393-1390 به مدت سه سال در ایستگاه تحقیقات کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز و میانه مورد مطالعه قرار گرفتند. یافته ها: با توجه به معنی دار بودن اثرمتقابل ژنوتیپ × محیط, تجزیه پایداری برای عملکرد و اجزای عملکرد به روش (Additive Main effects and Multiplicative Interaction) AMMI انجام گرفت. بررسی پایداری با استفاده از روش AMMI نشان داد از نظر وزن هزاردانه ژنوتیپ N-75-4 و در رده های بعدی شماره های N-75-5, N-75-17 و N-75-1 به عنوان ژنوتیپ های پایدار محسوب می شوند. در تعداد دانه سنبله, ژنوتیپ های شماره N-75-6 و N-75-4 و در رده های بعدی N-75-1, N-75-9 و N-75-14 به عنوان ژنوتیپ های پایدار محسوب می شوند. از نظر تعداد سنبله در مترمربع, ژنوتیپ های شماره N-75-6 و N-75-16 و در رده بعدی شماره های N-75-1 و N-75-5 به عنوان ژنوتیپ های پایدار محسوب می-شوند. در عملکرد دانه, ژنوتیپ های شماره N-75-6 و در رده بعدی N-75-5, N-75-1 و N-75-17 به عنوان ژنوتیپ های پایدار محسوب شدند. نتیجه گیری: براساس نتایج حاصله از پایداری AMMI, ژنوتیپ های N-75-1 (Tajan), N-75-5 (Yang87-158) و N-75-6 (Rayan 89) از نظر عملکرد دانه و اجزای عملکرد با 623/5, 475/6 و 083/4 تن در هکتار پایدار محسوب شده و با داشتن عملکرد بیشتر از میانگین کل, قابل توصیه جهت استفاده در برنامه های به نژادی گندم به عنوان یکی از والدین پرمحصول و پایدار در برنامه تلاقی ها و یا معرفی به زراعین منطقه جهت کشت بهاره در مناطق سرد استان آذربایجان شرقی و استان های همجوار با اقلیم مشابه می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    تاری نژاد، علیرضا، رشیدی، ورهرام، و عقلمند، ندا. (1399). پایداری عملکرد و اجزای عملکرد ژنوتیپ های گندم نان با استفاده از روش AMMI. دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)، 30(2 )، 319-331. SID. https://sid.ir/paper/399583/fa

    Vancouver: کپی

    تاری نژاد علیرضا، رشیدی ورهرام، عقلمند ندا. پایداری عملکرد و اجزای عملکرد ژنوتیپ های گندم نان با استفاده از روش AMMI. دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)[Internet]. 1399؛30(2 ):319-331. Available from: https://sid.ir/paper/399583/fa

    IEEE: کپی

    علیرضا تاری نژاد، ورهرام رشیدی، و ندا عقلمند، “پایداری عملکرد و اجزای عملکرد ژنوتیپ های گندم نان با استفاده از روش AMMI،” دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)، vol. 30، no. 2 ، pp. 319–331، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/399583/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button