مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,736
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

834
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی باقی مانده های آنتی بیوتیکی در گوشت مرغ و تخم مرغ مصرفی ارتش جمهوری اسلامی ایران

صفحات

 صفحه شروع 67 | صفحه پایان 80

چکیده

 استفاده گسترده از آنتی بیوتیک ها ممکن است سبب باقی مانده های دارویی در مواد غذایی و هم چنین القای واکنش های آلرژی زا در انسان گردد. علاوه براین, مقاومت به باکتری های پاتوژن به طور مداوم درنتیجه استفاده از آنتی بیوتیک ها, کاهش پیدا می کند. هدف از انجام این مطالعه, ارزیابی حضور سه گروه آنتی بیوتیکی معمول شامل فلوروکینولون ها, تتراسایکلین ها و سولفونامیدها در گوشت مرغ و تخم مرغ مصرفی ارتش جمهوری اسلامی ایران است. از 70نمونه شامل گوشت مرغ و تخم مرغ از سردخانه های ارتش نمونه برداری و با استفاده از آزمون الایزا نسبت به تعیین باقی مانده های آنتی بیوتیکی اقدام گردید. از 35 نمونه آنالیز شده گوشت مرغ, 35 (100%), 30 (85.71%) و 28 (80.00%) نمونه به ترتیب آلوده به فلوروکینولون, تتراسایکلین و سولفونامید بودند. میانگین ± خطای استاندارد سطوح باقی مانده های فلوروکینولون, تتراسایکلین و سولفونامید, به ترتیب 4.30 ± 72.59, 1.6 ± 15.35 و 3.61 ± 36.52 میکروگرم در هر کیلوگرم در نمونه های گوشت مرغ بود. 4 (11.43%) نمونه از نمونه های گوشت مرغ بالاتر از حداکثر مقدار باقی مانده (MRL) بودند. این مطالعه نشان داد که 4 (.4311%), 8 (22.85%) و صفر نمونه از 35 نمونه تخم مرغ برای باقی مانده های فلوروکینولون, تتراسایکلین و سولفونامید مثبت می باشند. میانگین ± خطای استاندارد سطوح باقی مانده های فلوروکینولون, تتراسایکلین و سولفونامید, به ترتیب 0.6 ± 1.23, 0.94 ± 2.84 و صفر میکروگرم در هر کیلوگرم در نمونه های تخم مرغ بود. این مطالعه نشان داد که بعضی از نمونه های گوشت مرغ و تخم مرغ مصرفی ارتش جمهوری اسلامی ایران دارای باقی مانده آنتی بیوتیک می باشند, لذا با توجه به مخاطرات وجود باقی مانده های دارویی در مواد غذایی, پایش دائمی محصولات پروتئینی برای احراز سلامتی آن برای مصرف انسان ضروری می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دباغ مقدم، آراسب، بشاشتی، محسن، حسینی شکوه، سیدجواد، و هاشمی، سیدرضا. (1396). بررسی باقی مانده های آنتی بیوتیکی در گوشت مرغ و تخم مرغ مصرفی ارتش جمهوری اسلامی ایران. بهداشت مواد غذایی، 7(2 (پیاپی 26) )، 67-80. SID. https://sid.ir/paper/400064/fa

    Vancouver: کپی

    دباغ مقدم آراسب، بشاشتی محسن، حسینی شکوه سیدجواد، هاشمی سیدرضا. بررسی باقی مانده های آنتی بیوتیکی در گوشت مرغ و تخم مرغ مصرفی ارتش جمهوری اسلامی ایران. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1396؛7(2 (پیاپی 26) ):67-80. Available from: https://sid.ir/paper/400064/fa

    IEEE: کپی

    آراسب دباغ مقدم، محسن بشاشتی، سیدجواد حسینی شکوه، و سیدرضا هاشمی، “بررسی باقی مانده های آنتی بیوتیکی در گوشت مرغ و تخم مرغ مصرفی ارتش جمهوری اسلامی ایران،” بهداشت مواد غذایی، vol. 7، no. 2 (پیاپی 26) ، pp. 67–80، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/400064/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button