مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

907
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

642
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه ارزش تغذیه ای جلبک اسپیرولینا پلاتنسیس (Spirulina platensis) با برخی کنجاله های پروتئینی مورد استفاده در تغذیه نشخوارکنندگان

صفحات

 صفحه شروع 27 | صفحه پایان 36

چکیده

 این پژوهش به منظور تعیین ترکیبات شیمیایی, تجزیه پذیری شکمبه ای ماده خشک و پروتئین خام, تولید گاز, قابلیت هضم ماده آلی, انرژی قابل متابولیسم, انرژی خالص شیردهی و اسیدهای چرب کوتاه زنجیر جلبک اسپیرولینا پلاتنسیس و مقایسه آن با کنجاله های سویا, کانولا, آفتابگردان و تخم پنبه در گاو انجام گرفت. آزمایش تجزیه پذیری شکمبه ای با 2 راس گاو نر تالشی به وزن تقریبی 350 کیلوگرم در ساعات صفر, 4, 8, 12, 24 و 48 انجام گرفت. برای اندازه گیری قابلیت هضم ماده آلی, انرژی قابل متابولیسم, انرژی خالص شیردهی و اسیدهای چرب کوتاه زنجیر تیمارهای آزمایشی از روش تولید گاز استفاده شد. بدین منظور مایع شکمبه از 3 راس گاو نر تالشی فیستولا گذاری شده با میانگین وزنی 335 کیلوگرم گرفته شد. در بین تیمارهای آزمایشی جلبک اسپیرولینا دارای بیشترین درصد (69/67 درصد) پروتئین خام بود (0001/0 =P). بیشترین مقدار پتانسیل تجزیه پذیری شکمبه ای (a+b) ماده خشک (69/98 درصد) در بین مواد خوراکی به جلبک اسپیرولینا تعلق داشت (0001/0 =P). در بین تیمارها جلبک اسپیرولینا دارای بیشترین مقدار (36/97 درصد) بخش a+b تجزیه پذیری پروتئین خام بود (0001/0 =P). مقدار پتانسیل تولید گاز جلبک اسپیرولینا (77/35 میلی لیتر بر گرم ماده خشک) به طور معنی داری از کنجاله آفتابگردان بیشتر و از کنجاله های سویا, کانولا و تخم پنبه کمتر بود (0001/0 =P). قابلیت هضم ماده آلی (18/70 درصد) و انرژی قابل متابولیسم (86/9 مگاژول بر کیلوگرم ماده خشک) جلبک اسپیرولینا به طور معنی داری از کنجاله های آفتابگردان و تخم پنبه بیشتر اما نسبت به کنجاله های سویا و کانولا کمتر بود (0001/0 =P). انرژی خالص شیردهی (47/3 مگاژول بر کیلوگرم ماده خشک) و اسیدهای چرب کوتاه زنجیر (61/0 میلی مول بر گرم ماده خشک) جلبک اسپیرولینا با کنجاله آفتابگردان اختلاف معنی داری نداشت اما از دیگر تیمارهای آزمایشی به طور معنی داری کمتر بود (0001/0 =P). نتایج این آزمایش نشان داد که جلبک اسپیرولینا از مقدار پروتئین خام بیشتری نسبت به کنجاله های پروتئینی معمول در تغذیه نشخوارکنندگان برخوردار بوده و تجزیه پذیری شکمبه ای پروتئین آن نیز بسیار زیاد است. بنابراین می توان از جلبک اسپیرولینا به عنوان یک منبع پروتئین سریع تجزیه در جیره غذایی نشخوارکنندگان استفاده کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ناصحی، محمد، انتصاریان، محمد، و پورجمشیدیان، رضا. (1398). مقایسه ارزش تغذیه ای جلبک اسپیرولینا پلاتنسیس (Spirulina platensis) با برخی کنجاله های پروتئینی مورد استفاده در تغذیه نشخوارکنندگان. پژوهش های تولیدات دامی، 10(24 )، 27-36. SID. https://sid.ir/paper/400275/fa

    Vancouver: کپی

    ناصحی محمد، انتصاریان محمد، پورجمشیدیان رضا. مقایسه ارزش تغذیه ای جلبک اسپیرولینا پلاتنسیس (Spirulina platensis) با برخی کنجاله های پروتئینی مورد استفاده در تغذیه نشخوارکنندگان. پژوهش های تولیدات دامی[Internet]. 1398؛10(24 ):27-36. Available from: https://sid.ir/paper/400275/fa

    IEEE: کپی

    محمد ناصحی، محمد انتصاریان، و رضا پورجمشیدیان، “مقایسه ارزش تغذیه ای جلبک اسپیرولینا پلاتنسیس (Spirulina platensis) با برخی کنجاله های پروتئینی مورد استفاده در تغذیه نشخوارکنندگان،” پژوهش های تولیدات دامی، vol. 10، no. 24 ، pp. 27–36، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/400275/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button