مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

998
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

219
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه ارزش تغذیه ای جلبک اسپیرولینا پلاتنسیس (Spirulina platensis) با برخی کنجاله های پروتئینی مورد استفاده در تغذیه نشخوارکنندگان

صفحات

 صفحه شروع 27 | صفحه پایان 36

چکیده

 این پژوهش به منظور تعیین ترکیبات شیمیایی, تجزیه پذیری شکمبه ای ماده خشک و پروتئین خام, تولید گاز, قابلیت هضم ماده آلی, انرژی قابل متابولیسم, انرژی خالص شیردهی و اسیدهای چرب کوتاه زنجیر جلبک اسپیرولینا پلاتنسیس و مقایسه آن با کنجاله های سویا, کانولا, آفتابگردان و تخم پنبه در گاو انجام گرفت. آزمایش تجزیه پذیری شکمبه ای با 2 راس گاو نر تالشی به وزن تقریبی 350 کیلوگرم در ساعات صفر, 4, 8, 12, 24 و 48 انجام گرفت. برای اندازه گیری قابلیت هضم ماده آلی, انرژی قابل متابولیسم, انرژی خالص شیردهی و اسیدهای چرب کوتاه زنجیر تیمارهای آزمایشی از روش تولید گاز استفاده شد. بدین منظور مایع شکمبه از 3 راس گاو نر تالشی فیستولا گذاری شده با میانگین وزنی 335 کیلوگرم گرفته شد. در بین تیمارهای آزمایشی جلبک اسپیرولینا دارای بیشترین درصد (69/67 درصد) پروتئین خام بود (0001/0 =P). بیشترین مقدار پتانسیل تجزیه پذیری شکمبه ای (a+b) ماده خشک (69/98 درصد) در بین مواد خوراکی به جلبک اسپیرولینا تعلق داشت (0001/0 =P). در بین تیمارها جلبک اسپیرولینا دارای بیشترین مقدار (36/97 درصد) بخش a+b تجزیه پذیری پروتئین خام بود (0001/0 =P). مقدار پتانسیل تولید گاز جلبک اسپیرولینا (77/35 میلی لیتر بر گرم ماده خشک) به طور معنی داری از کنجاله آفتابگردان بیشتر و از کنجاله های سویا, کانولا و تخم پنبه کمتر بود (0001/0 =P). قابلیت هضم ماده آلی (18/70 درصد) و انرژی قابل متابولیسم (86/9 مگاژول بر کیلوگرم ماده خشک) جلبک اسپیرولینا به طور معنی داری از کنجاله های آفتابگردان و تخم پنبه بیشتر اما نسبت به کنجاله های سویا و کانولا کمتر بود (0001/0 =P). انرژی خالص شیردهی (47/3 مگاژول بر کیلوگرم ماده خشک) و اسیدهای چرب کوتاه زنجیر (61/0 میلی مول بر گرم ماده خشک) جلبک اسپیرولینا با کنجاله آفتابگردان اختلاف معنی داری نداشت اما از دیگر تیمارهای آزمایشی به طور معنی داری کمتر بود (0001/0 =P). نتایج این آزمایش نشان داد که جلبک اسپیرولینا از مقدار پروتئین خام بیشتری نسبت به کنجاله های پروتئینی معمول در تغذیه نشخوارکنندگان برخوردار بوده و تجزیه پذیری شکمبه ای پروتئین آن نیز بسیار زیاد است. بنابراین می توان از جلبک اسپیرولینا به عنوان یک منبع پروتئین سریع تجزیه در جیره غذایی نشخوارکنندگان استفاده کرد.

چندرسانه ای

  • ثبت نشده است.
  • استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ناصحی، محمد، انتصاریان، محمد، و پورجمشیدیان، رضا. (1398). مقایسه ارزش تغذیه ای جلبک اسپیرولینا پلاتنسیس (Spirulina platensis) با برخی کنجاله های پروتئینی مورد استفاده در تغذیه نشخوارکنندگان. پژوهش های تولیدات دامی، 10(24 )، 27-36. SID. https://sid.ir/paper/400275/fa

    Vancouver: کپی

    ناصحی محمد، انتصاریان محمد، پورجمشیدیان رضا. مقایسه ارزش تغذیه ای جلبک اسپیرولینا پلاتنسیس (Spirulina platensis) با برخی کنجاله های پروتئینی مورد استفاده در تغذیه نشخوارکنندگان. پژوهش های تولیدات دامی[Internet]. 1398؛10(24 ):27-36. Available from: https://sid.ir/paper/400275/fa

    IEEE: کپی

    محمد ناصحی، محمد انتصاریان، و رضا پورجمشیدیان، “مقایسه ارزش تغذیه ای جلبک اسپیرولینا پلاتنسیس (Spirulina platensis) با برخی کنجاله های پروتئینی مورد استفاده در تغذیه نشخوارکنندگان،” پژوهش های تولیدات دامی، vol. 10، no. 24 ، pp. 27–36، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/400275/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button