مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

284
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

560
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بهینه سازی تولید کیتوسان از قارچ دارویی ترامیتیس ورسیکالر بومی ایران به روش تاگوچی و بررسی خاصیت ضدباکتریایی

صفحات

 صفحه شروع 183 | صفحه پایان 197

چکیده

 زمینه و اهداف: کیتوسان پلیمری طبیعی با خواص ویژه است که در صنعت از سخت پوستان دریایی تهیه و خالص سازی می شود. در این پژوهش از قارچ ترامیتیس ورسیکالر که از جنگل های شمال ایران به دست آمده به دلیل خواص دارویی استفاده گردید و کیتوسان استخراجی از این قارچ, بهینه سازی و خواص ضد میکروبی آن بررسی شد. مواد و روش کار: برای افزایش کیتوسان, چهار پارامتر تاثیرگذار NaOH, زمان, دما و نسبت زیست توده به NaOH به روش تاگوچی انجام شد. کیتوسان تولیدشده با (Fourier Transform Infrared Spectrometry) FTIR مشخصه یابی گردید, و خاصیت ضدباکتریایی از روش انتشار دیسکی در برابر باکتری اشرشیا کلی و باکتری استافیلوکوکوس اوریوس و هاله عدم رشد باکتری بر حسب میلی متر بررسی شد. یافته ها: شرایط بهینه متغیرها به ترتیب: 94/5 مولار, 4 ساعت و 40 دقیقه, 6/65 درجه سلسیوس و نسبت 25/1 به دست آمد که تحت این شرایط میزان کیتوسان تولیدی برابر با 261/0 گرم بر لیتر و درجه استیل زدایی 78% به دست آمد. خواص ضد باکتریایی در برابر باکتری گرم منفی اشرشیا کلی و باکتری گرم مثبت استافیلوکوکوس اوریوس به ترتیب برابر با 1± 12 و 2± 18 به دست آمد. نتیجه گیری: شواهد نشان داد چهار پارامتر بر تولید بیشتر کیتوسان تاثیر مثبت دارد و باکتری استافیلوکوکوس اوریوس به کیتوسان حاصل حساس تر است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    یثربی، نگین، حاتمیان زارمی، اشرف السادات، و لاری پور، محدثه. (1399). بهینه سازی تولید کیتوسان از قارچ دارویی ترامیتیس ورسیکالر بومی ایران به روش تاگوچی و بررسی خاصیت ضدباکتریایی. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران، 14(3 )، 183-197. SID. https://sid.ir/paper/400750/fa

    Vancouver: کپی

    یثربی نگین، حاتمیان زارمی اشرف السادات، لاری پور محدثه. بهینه سازی تولید کیتوسان از قارچ دارویی ترامیتیس ورسیکالر بومی ایران به روش تاگوچی و بررسی خاصیت ضدباکتریایی. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران[Internet]. 1399؛14(3 ):183-197. Available from: https://sid.ir/paper/400750/fa

    IEEE: کپی

    نگین یثربی، اشرف السادات حاتمیان زارمی، و محدثه لاری پور، “بهینه سازی تولید کیتوسان از قارچ دارویی ترامیتیس ورسیکالر بومی ایران به روش تاگوچی و بررسی خاصیت ضدباکتریایی،” مجله میکروب شناسی پزشکی ایران، vol. 14، no. 3 ، pp. 183–197، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/400750/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button