Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

405
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

453
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر کاربرد اسید سالیسیلیک و نیتروژن بر غلظت عناصرغذایی در گیاه گندم در سطوح مختلف شوری

صفحات

 صفحه شروع 389 | صفحه پایان 404

چکیده

 شوری یکی از تنش های محیطی بسیار مهم است. در شرایط شوری, فرآهمی عناصر غذایی در محلول خاک کاهش یافته و منجر به اختلال در تغذیه و برهم خوردن تعادل عناصرغذایی گیاه می گردد. مدیریت کوددهی نیتروژن به عنوان عنصر ضروری برای رشد گیاهان در شرایط تنش شوری بسیار حائز اهمیت است. اسید سالیسیلیک یک تنظیم کننده رشد گیاهی است که در سازوکارهای دفاعی گیاهان در مقابل تنش ها دخیل است. به منظور بررسی اثرات اسید سالیسیلیک و سطوح مختلف نیتروژن در شوری های مختلفِ اراضیِ شرکت سهامی مزرعه نمونه واقع در انبار الوم شهرستان آق قلا, استان گلستان بر غلظت عناصر غذایی گندم, آزمایشی به صورت اسپیلت پلات فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی در 4 تکرار انجام شد. فاکتور اصلی شامل سه سطح شوری خاک, ) 4-3 زیر سطح آستانه تحمل گندم (شاهد), 11-9 و 15-13 دسی زیمنس بر متر) و فاکتورهای فرعی شامل دو سطح اسید سالیسیلک (0 و 5/1 میلی مولار) و سه سطح کود نیتروژن (از منبع اوره 46 درصد) شامل 1) توصیه آزمون خاک, 2) 30% بیشتر از توصیه آزمون خاک و3) 30% کمتر از توصیه آزمون خاک, بود. اسید سالیسیلیک بصورت دو بار محلول پاشی در مرحله پنجه زنی به فاصله حدود 2 هفته انجام شد. تیمارهای نیتروژنی در سه مرحله-یک سوم قبل از کاشت از سولفات آمونیوم (21درصد) و دو بار سرک در مراحل پنجه زنی و ساقه روی از اوره (46درصد)-اعمال شد. نتایج نشان داد با افزایش شوری غلظت N برگ پرچم, N و K کاه و دانه گندم کاهش یافت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قربانی نصرآبادی، قاسم، دردی پور، اسماعیل، بارانی مطلق، مجتبی، ملک زاده، الهام، و قرنجیکی، عبدالرضا. (1399). تاثیر کاربرد اسید سالیسیلیک و نیتروژن بر غلظت عناصرغذایی در گیاه گندم در سطوح مختلف شوری. مهندسی زراعی (مجله علمی کشاورزی)، 43(3 )، 389-404. SID. https://sid.ir/paper/400808/fa

    Vancouver: کپی

    قربانی نصرآبادی قاسم، دردی پور اسماعیل، بارانی مطلق مجتبی، ملک زاده الهام، قرنجیکی عبدالرضا. تاثیر کاربرد اسید سالیسیلیک و نیتروژن بر غلظت عناصرغذایی در گیاه گندم در سطوح مختلف شوری. مهندسی زراعی (مجله علمی کشاورزی)[Internet]. 1399؛43(3 ):389-404. Available from: https://sid.ir/paper/400808/fa

    IEEE: کپی

    قاسم قربانی نصرآبادی، اسماعیل دردی پور، مجتبی بارانی مطلق، الهام ملک زاده، و عبدالرضا قرنجیکی، “تاثیر کاربرد اسید سالیسیلیک و نیتروژن بر غلظت عناصرغذایی در گیاه گندم در سطوح مختلف شوری،” مهندسی زراعی (مجله علمی کشاورزی)، vol. 43، no. 3 ، pp. 389–404، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/400808/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا