مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

408
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

450
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین ارزش تغذیه ای هفت گونه از علف های هرز مزارع یونجه با استفاده از روش های آزمایشگاهی

صفحات

 صفحه شروع 195 | صفحه پایان 208

چکیده

 هدف از انجام این تحقیق تعیین ارزش غذایی هفت گونه از علف های هرز موجود در مزارع یونجه شامل: تلخه, بومادران و ریش قوش از خانواده کاسنی, یونجه و شبدرشیرین از خانواده بقولات و دم روباهی, علف پشمکی و علف باغ از خانواده گندمیان بود. نمونه برداری از گونه های مورد مطالعه در مرحله برداشت یونجه از مزرعه (10% گلدهی مزرعه) صورت گرفت. نمونه های برداشت شده در مزرعه به مدت 72 ساعت هوا خشک شده و برای انجام آزمایشات مورد استفاده قرار گرفت. ترکیبات شیمیایی, تخمیرپذیری و تجزیه پذیری نمونه ها با روش آزمایشگاهی تعیین شد. نتایج نشان داد که در بین گونه های مورد مطالعه از نظر ترکیبات شیمیایی تفاوت های معنی داری وجود داشت. یونجه با 3/14و دم روباهی با 4/8 درصد بیشترین و کمترین مقدار پروتئین خام را در بین علوفه های مورد آزمایش داشتند. بیشترین و کمترین میزان دیواره سلولی مربوط به دم روباهی و شبدرشیرین به ترتیب با 7/58 و 8/33 درصد بود. ریش قوش و تلخه به ترتیب با 8/28 و 5/19 درصد بیشترین و کمترین میزان دیواره سلولی منهای همی سلولز را در بین گونه های مورد مطالعه داشتند. با مقایسه میزان گاز تولیدی حاصل از تخمیر علف های هرز و یونجه در 96 ساعت پس از انکوباسیون, یونجه و علف پشمکی به ترتیب با 7/249 و 4/166 میلی لیتر به ازای هر گرم ماده خشک, بیشترین و کمترین میزان گاز تولیدی را به خود اختصاص دادند. در بین علوفه های مورد آزمایش بیشترین مقدار قابلیت هضم ماده آلی و اسیدهای چرب کوتاه زنجیر مربوط به یونجه و شبدرشیرین بود. ناپدید شدن ماده خشک برای شبدر شیرین در ساعات مختلف انکوباسیون بیشتر از بقیه گونه ها بود. علف پشمکی کمترین میزان ناپدید شدن را در بین گونه های مورد مطالعه داشت. شبدر شیرین و علف پشمکی با 6/32 و 2/23 درصد به ترتیب بیشترین و کمترین مقدار بخش سریع تجزیه پذیر ماده خشک را در بین علوفه ها داشتند. بخش با پتانسیل تجزیه پذیری کم و نرخ ناپدید شدن ماده خشک برای شبدر شیرین بیشتر از بقیه علوفه ها به جز یونجه بود. نتیجه کلی اینکه تفاوت بین ترکیبات شیمیایی, پتانسیل تولید گاز و تجزیه پذیری یونجه در مقایسه با علف های هرز بایستی در تنظیم جیره های غذایی نشخوارکنندگان مدنظر قرار گیرد اما آنچه مسلم است ارزش غذایی یونجه با توجه به نتایج به دست آمده قابل مقایسه با علف های هرز نمی باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    داداشی، ملیحه، حسین خانی، علی، و محمدزاده، حمید. (1397). تعیین ارزش تغذیه ای هفت گونه از علف های هرز مزارع یونجه با استفاده از روش های آزمایشگاهی. پژوهش های علوم دامی ایران، 10(2 )، 195-208. SID. https://sid.ir/paper/401776/fa

    Vancouver: کپی

    داداشی ملیحه، حسین خانی علی، محمدزاده حمید. تعیین ارزش تغذیه ای هفت گونه از علف های هرز مزارع یونجه با استفاده از روش های آزمایشگاهی. پژوهش های علوم دامی ایران[Internet]. 1397؛10(2 ):195-208. Available from: https://sid.ir/paper/401776/fa

    IEEE: کپی

    ملیحه داداشی، علی حسین خانی، و حمید محمدزاده، “تعیین ارزش تغذیه ای هفت گونه از علف های هرز مزارع یونجه با استفاده از روش های آزمایشگاهی،” پژوهش های علوم دامی ایران، vol. 10، no. 2 ، pp. 195–208، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/401776/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button