مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

337
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

641
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی پاسخ بیوشیمیایی و مکانیسم دفاعی آنزیم های آنتی اکسیدان گندم زراعی به تنش شوری

صفحات

 صفحه شروع 90 | صفحه پایان 100

چکیده

 درک نحوه واکنش و پاسخ بیوشیمایی ارقام گندم زراعی, در ارتباط با تنش شوری, می تواند به شناخت بیشتر سازوکارهای دفاعی و شناسایی شاخص ها و بیومارکرهای غربالگری تحمل به تنش شوری, در این گیاه استراتژیک و سایر گیاهان زراعی کمک نماید. به همین منظور, صفات بیوشیمیایی مرتبط با تحمل به شوری ارقام گندم زراعی, به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح پایه کاملا تصادفی با سه تکرار, ارزیابی گردیدند. فاکتورهای آزمایش شامل ارقام گندم زراعی (رقم متحمل سارک 6 و رقم حساس چاینیز اسپرینگ) و سری های زمانی نمونه برداری (شاهد یا کنترل, 6, 12, 24, 48, 72 و 96 ساعت) پس از اعمال تنش شوری بودند. تنش شوری با غلظت 250 میلی مولار کلرید سدیم بر روی گیاهچه های 10 روزه یکنواخت در مرحله دو برگی اعمال شده و نمونه برداری از بافت اندام هوایی و ریشه گیاهان صورت گرفت. صفات مورد بررسی شامل نسبت پتاسیم به سدیم (K+/Na+), مالون دی آلدهید (MDA), سوپر اکسید دیستوماز (SOD), کاتالاز (CAT), پراکسیداز (POX) و پلی فنل اکسیداز (PPO) بودند. نتایج تجزیه واریانس نشان دهنده معنی دار بودن اثرات رقم (به استثناء پراکسیداز), اثرات زمان و برهم کنش رقم و زمان در همه صفات مورد بررسی بود. نتایج اثرات متقابل رقم و زمان نشان داد اگرچه روند تغییرات صفات مورد بررسی, بسته به نوع رقم, بخش گیاهی مورد بررسی و زمان نمونه برداری متفاوت بود, اما در حالت کلی تنش شوری موجب کاهشK+/Na+, افزایش MDA و همچنین افزایش فعالیت آنزیم های دفاعی آنتی اکسیدانی در اندام هوایی و ریشه ارقام مورد بررسی نسبت به شرایط کنترل (زمان صفر) گردید. نتایج مقایسات گروهی ضمن تایید کارآرایی و استیلای سیستم دفاعی آنتی اکسیدانی رقم متحمل سارک 6 در مقایسه با رقم حساس چاینز اسپرینگ, بر بهره مندی از بیومارکرهای K+/Na+, SOD وCAT جهت غربالگری گندم زراعی تاکید کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خداویردی وندکشتیبان، رسول، سلطانلو، حسن، رمضان پور، سیده ساناز، و شریعتی، وحید. (1399). ارزیابی پاسخ بیوشیمیایی و مکانیسم دفاعی آنزیم های آنتی اکسیدان گندم زراعی به تنش شوری. پژوهشنامه اصلاح گیاهان زراعی، 12(36 )، 90-100. SID. https://sid.ir/paper/401920/fa

    Vancouver: کپی

    خداویردی وندکشتیبان رسول، سلطانلو حسن، رمضان پور سیده ساناز، شریعتی وحید. ارزیابی پاسخ بیوشیمیایی و مکانیسم دفاعی آنزیم های آنتی اکسیدان گندم زراعی به تنش شوری. پژوهشنامه اصلاح گیاهان زراعی[Internet]. 1399؛12(36 ):90-100. Available from: https://sid.ir/paper/401920/fa

    IEEE: کپی

    رسول خداویردی وندکشتیبان، حسن سلطانلو، سیده ساناز رمضان پور، و وحید شریعتی، “ارزیابی پاسخ بیوشیمیایی و مکانیسم دفاعی آنزیم های آنتی اکسیدان گندم زراعی به تنش شوری،” پژوهشنامه اصلاح گیاهان زراعی، vol. 12، no. 36 ، pp. 90–100، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/401920/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button