مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

358
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

570
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی تاثیر اسانس زنجبیل بر ویژگی های کیفی ماست در طی دوره نگهداری

صفحات

 صفحه شروع 71 | صفحه پایان 87

چکیده

 در این پژوهش اثر افزودن اسانس زنجبیل (500 پی پی ام و 1000 پی پی ام) و زمان نگهداری (1, 7, 14 و 21 روز) بر ویژگی های شیمیایی (pH, اسیدیته, سینرسیس یا آب اندازی, ماده خشک), میکروبی (کپک و مخمر) و حسی (طعم, بافت و پذیرش کلی) در ماست بررسی گردید. نتایج حاصل نشان داد مقدار اسانس زنجیل بر اسیدیته, سینرسیس یا آب اندازی و جمعیت کلی کپک و مخمر تاثیر معنی داری داشت (p <0. 05). بطوریکه با افزایش مقدار اسانس زنجبیل, میزان سینرسیس یا آب اندازی و جمعیت کپک و مخمر بطور معنی داری کاهش یافت اما میزان اسانس زنجبیل بر ماده خشک تاثیر معنی داری نداشت (p <0. 05). همچنین تاثیر زمان نگهداری بر کلیه فاکتورهای مورد ارزیابی به جز اسیدیته معنی دار بود (p <0. 05). با گذشت زمان مقدار سینرسیس یا آب اندازی و جمعیت کپک و مخمر در نمونه شاهد و تیمار حاوی 500 پی پی ام اسانس افزایش و pH کاهش یافت ولی در نمونه ماست حاوی 1000 پی پی ام اسانس زنجبیل تا تا آخرین روز نگهداری جمعیت کپک و مخمر کمتر از حد تشخیص بود. و همچنین pH در طی دوره نگهداری ثابت ماند. ارزیابی حسی نمونه های ماست نیز نشان داد که با افزایش مقدار اسانس زنجبیل امتیاز بافت تغییر معنی داری نکرد اما با افزایش مقدار اسانس شاخص عطر و طعم و پذیرش کلی افزایش یافت (p <0. 05). به طور کلی نتایج حاکی از آن است که افزودن اسانس زنجبیل باعث افزایش ماندگاری ماست و بهبود خواص حسی ماست می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عظیمی محله، افسانه، و عظیمی محله، اعظم. (1400). ارزیابی تاثیر اسانس زنجبیل بر ویژگی های کیفی ماست در طی دوره نگهداری. پژوهش های علوم کشاورزی پایدار، 1(1 )، 71-87. SID. https://sid.ir/paper/402008/fa

    Vancouver: کپی

    عظیمی محله افسانه، عظیمی محله اعظم. ارزیابی تاثیر اسانس زنجبیل بر ویژگی های کیفی ماست در طی دوره نگهداری. پژوهش های علوم کشاورزی پایدار[Internet]. 1400؛1(1 ):71-87. Available from: https://sid.ir/paper/402008/fa

    IEEE: کپی

    افسانه عظیمی محله، و اعظم عظیمی محله، “ارزیابی تاثیر اسانس زنجبیل بر ویژگی های کیفی ماست در طی دوره نگهداری،” پژوهش های علوم کشاورزی پایدار، vol. 1، no. 1 ، pp. 71–87، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/402008/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button