Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

388
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

449
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر اسید استیک و اتوکلاو بر تجزیه پذیری مواد مغذی، شمارش پروتوزوآ، پروتئین قابل متابولیسم و بخش بندی پروتئین بر اساس CNCPS در گاودانه

صفحات

 صفحه شروع 545 | صفحه پایان 556

چکیده

 تأثیر فرآوری گاودانه با اسید استیک و اتوکلاو بر تجزیه پذیری مواد مغذی, برخی فراسنجه های شکمبه ای, شمارش پروتوزوآ, و بخش بندی پروتئین بر اساس سیستم کرنل با استفاده از سه راس گوسفند دارای فیستولای شکمبه ای در آزمایش فاکتوریل 3 در 3 (دوره های 21 روزه) مورد بررسی قرار گرفت. سه تیمار آزمایشی شامل؛ 1) گاودانه خام؛ 2) گاودانه فرآوری شده به روش شیمیایی (اسید استیک 8 درصد) و 3) گاودانه فرآوری شده به روش فیزیکی (اتوکلاو در دمای 121 درجه سانتیگراد و فشار 117 کیلوپاسکال) بود. انکوباسیون کیسه ها به منظور انجام آزمایش تجزیه پذیری در ساعت های 2, 4, 8, 16, 24 و 48 انجام گردید. بر اساس نتایج به دست آمده در آزمایش کیسه گذاری پروتئین قابل متابولیسم تیمارها نیز محاسبه گردید. هر دو نوع فرآوری قابلیت تجزیه پذیری ماده خشک و پروتئین خام گاودانه را در شکمبه کاهش دادند. علیرغم این که فرآوری ها سبب تغییر روند تجزیه پذیری در شکمبه گردیدند اما بر محتوی پروتئین قابل متابولیسم تأثیر نداشتند. اتوکلاو سبب کاهش بخش های پروتئینی A وB1 شد و بخش های کند تجزیه را افزایش داد (P<0. 05). نیتروژن آمونیاکی شکمبه تحت تأثیر هر دو روش فرآوری نسبت به گاودانه خام متمایل به کاهش بود (P=0. 06). جمعیت پروتوزوآی شکمبه در دام هایی که گاودانه اتوکلاو شده مصرف کرده بودند در مقایسه با دیگر تیمارها بیشتر بود (P=0. 04). نتایج نشان داد که فرآوریهای فیزیکی (اتوکلاو) و شیمیایی (اسید استیک) سبب کاهش تجزیه پذیری پروتئین در شکمبه می گردد که در این میان تأثیر فرآوری اتوکلاو بر عبوری کردن پروتئین از شکمبه بیشتر بوده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شهبازی، فائزه، کاظمی بن چناری، مهدی، خلت آبادی فراهانی، امیرحسین، و خلیل وندی بهروزیار، حامد. (1397). تأثیر اسید استیک و اتوکلاو بر تجزیه پذیری مواد مغذی, شمارش پروتوزوآ, پروتئین قابل متابولیسم و بخش بندی پروتئین بر اساس CNCPS در گاودانه. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)، 49(4 )، 545-556. SID. https://sid.ir/paper/402693/fa

    Vancouver: کپی

    شهبازی فائزه، کاظمی بن چناری مهدی، خلت آبادی فراهانی امیرحسین، خلیل وندی بهروزیار حامد. تأثیر اسید استیک و اتوکلاو بر تجزیه پذیری مواد مغذی, شمارش پروتوزوآ, پروتئین قابل متابولیسم و بخش بندی پروتئین بر اساس CNCPS در گاودانه. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1397؛49(4 ):545-556. Available from: https://sid.ir/paper/402693/fa

    IEEE: کپی

    فائزه شهبازی، مهدی کاظمی بن چناری، امیرحسین خلت آبادی فراهانی، و حامد خلیل وندی بهروزیار، “تأثیر اسید استیک و اتوکلاو بر تجزیه پذیری مواد مغذی, شمارش پروتوزوآ, پروتئین قابل متابولیسم و بخش بندی پروتئین بر اساس CNCPS در گاودانه،” علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)، vol. 49، no. 4 ، pp. 545–556، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/402693/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا