Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

360
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

439
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تأثیر پیش تیمارهای مختلف بر قدرت آنتی اکسیدانی و برخی از ترکیبات شیمیایی عصاره حاصل از میوه های ولیک

صفحات

 صفحه شروع 113 | صفحه پایان 122

چکیده

 ولیک (Crataegus spp. ) منبع غنی ازآنتی اکسیدان های طبیعی به ویژه فلاونوئیدها و آنتوسیانین ها می باشد که این ترکیبات زیست فعال اثرات مختلف و مفید دارویی و سلامتی بخش دارند. در این مطالعه به منظور استخراج عصاره از میوه های ولیک به کمک پیش تیمارهای فراصوت (برای 30 دقیقه), مایکروویو (150 ثانیه) و فراصوت-مایکروویو (30 دقیقه فراصوت +150 ثانیه مایکروویو) استفاده گردید و بعد از اعمال این پیش تیمارها, عصاره میوه ها با اتانول استخراج گردید و یک نمونه نیز بدون پیش تیمار به عنوان شاهد انتخاب شد. میزان ترکیبات فنولی کل, توانایی مهار رادیکال های آزاد DPPH, قدرت احیاکنندگی آهن, اسیدیته و برخی از ترکیبات مهم موجود (توسط دستگاه گازکروماتوگرافی/طیف سنجی جرمی) نمونه ها مورد بررسی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل آماری و بهینه سازی فرایند به روش کاملا تصادفی و توسط نرم افزار SAS انجام شد. نتایج نشان داد که استفاده از پیش تیمارهای مختلف منجر به افزایش میزان ترکیبات فنولی کل, توانایی مهار رادیکال های آزاد DPPH و میزان قدرت احیاکنندگی آهن در عصاره های استخراج شده گردید به طوری که نمونه حاصل از پیش تیمار فراصوت-مایکروویو نسبت به نمونه شاهد, 89/9 درصد فنول کل بیشتری داشت. نتایج تجزیه و تحلیل داده های حاصل از اسیدیته نمونه ها مشخص گرداند که نوع پیش تیمار بر میزان اسیدیته نمونه ها تأثیر معنی دار نداشت (01/0< p). استفاده از پیش تیمار فراصوت-مایکروویو منجر به افزایش بیشتر ترکیبات موجود در عصاره شد و ترکیب بیس (2-اتیل هگزیل) فتالات بیشترین ترکیب قابل شناسایی در عصاره ها بود. در پایان می توان بیان داشت که پیش تیمار فراصوت-مایکروویو بهترین پیش تیمار برای استخراج عصاره از میوه های ولیک بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نجاتی راد، آی تکین، مقیمی، معصومه، رضایی، راحیل، و بخش آبادی، حمید. (1399). بررسی تأثیر پیش تیمارهای مختلف بر قدرت آنتی اکسیدانی و برخی از ترکیبات شیمیایی عصاره حاصل از میوه های ولیک. علوم و صنایع غذایی ایران، 17(105 )، 113-122. SID. https://sid.ir/paper/402753/fa

    Vancouver: کپی

    نجاتی راد آی تکین، مقیمی معصومه، رضایی راحیل، بخش آبادی حمید. بررسی تأثیر پیش تیمارهای مختلف بر قدرت آنتی اکسیدانی و برخی از ترکیبات شیمیایی عصاره حاصل از میوه های ولیک. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1399؛17(105 ):113-122. Available from: https://sid.ir/paper/402753/fa

    IEEE: کپی

    آی تکین نجاتی راد، معصومه مقیمی، راحیل رضایی، و حمید بخش آبادی، “بررسی تأثیر پیش تیمارهای مختلف بر قدرت آنتی اکسیدانی و برخی از ترکیبات شیمیایی عصاره حاصل از میوه های ولیک،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 17، no. 105 ، pp. 113–122، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/402753/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا