مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,056
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

487
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر غلظت های مختلف عصاره اسطوخودوس بر کیفیت منی خروس طی نگهداری آن به حالت مایع

صفحات

 صفحه شروع 74 | صفحه پایان 81

چکیده

 هدف از آزمایش حاضر, بررسی تاثیر غلظت های مختلف عصاره اسطوخودوس بر کیفیت منی خروس مادر گوشتی طی ذخیره سازی آن به حالت مایع تحت دمای C° 4 بود. اسپرم گیری از 10 قطعه خروس مادر گوشتی راس 308, دوبار در هفته به مدت 4 هفته انجام و منی آن ها بعد از ارزیابی اولیه بلافاصله با هم مخلوط شد. نمونه منی مخلوط پس از رقیق سازی, به 5 قسمت تقسیم و مقادیر صفر, 5, 10, 15 و 20 میکروگرم عصاره اسطوخودوس در میلی لیتر را دریافت کردند. در زمان های صفر, 3, 6, 12, 24 و 48 ساعت پس از نگه داری منی رقیق شده در دمای 4 درجه سلسیوس فراسنجه های کیفی منی ارزیابی شدند. افزودن غلظت های مختلف عصاره اسطوخودوس بعد از زمان 6 ساعت باعث افزایش تحرک کل و پیش رونده اسپرم شد (05/0>P). تیمار 10 میکروگرم در میلی لیتر عصاره در زمان های 12, 24 و 48 ساعت باعث بهبود درصد زنده-مانی اسپرم در مقایسه با شاهد شد (05/0>P). افزودن 10 میکروگرم در میلی لیتر عصاره اسطوخودوس به مایع منی خروس در طول زمان 48 ساعت سردسازی باعث افزایش درصد سلامت غشای پلاسمای اسپرم شد (05/0>P). 24 و 48 ساعت پس از نگهداری منی, کمترین میزان ناهنجاری های مورفولوژیکی اسپرم متعلق به تیمارهای 10 و 15 میکروگرم در میلی لیتر عصاره اسطوخودوس و بیش ترین مقدار آن مربوط به گروه شاهد و تیمار با دوز بالای عصاره بود (05/0>P). در کل, افزودن عصاره اسطوخودوس به منی رقیق شده خروس در غلظت 10 میکروگرم در میلی لیتر سبب بهبود فراسنجه های اسپرم طی ذخیره سازی منی در دمای 4 درجه سلسیوس شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    طباطبائی وکیلی، صالح، آقائی، علی، و کاظمی زاده، امین. (1399). تاثیر غلظت های مختلف عصاره اسطوخودوس بر کیفیت منی خروس طی نگهداری آن به حالت مایع. پژوهش های تولیدات دامی، 11(27 )، 74-81. SID. https://sid.ir/paper/403502/fa

    Vancouver: کپی

    طباطبائی وکیلی صالح، آقائی علی، کاظمی زاده امین. تاثیر غلظت های مختلف عصاره اسطوخودوس بر کیفیت منی خروس طی نگهداری آن به حالت مایع. پژوهش های تولیدات دامی[Internet]. 1399؛11(27 ):74-81. Available from: https://sid.ir/paper/403502/fa

    IEEE: کپی

    صالح طباطبائی وکیلی، علی آقائی، و امین کاظمی زاده، “تاثیر غلظت های مختلف عصاره اسطوخودوس بر کیفیت منی خروس طی نگهداری آن به حالت مایع،” پژوهش های تولیدات دامی، vol. 11، no. 27 ، pp. 74–81، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/403502/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button