مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,550
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

888
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان همبستگی قندخون و قند بزاق

صفحات

 صفحه شروع 16 | صفحه پایان 21

چکیده

 سابقه و هدف: با توجه به اهمیت تعیین مقدار قند ون افراد دیابتی برای تشخیص و درمان و امکان بروز عوارض در خون گیری های مکرر و به منظور یافتن روش غیرتهاجمی برای اندازه گیری قند خون و به منظور تعیین میزان همبستگی بین قند بزاق با قندخون, این تحقیق روی افراد سالم مراجعه کننده به بیمارستان الزهرا اصفهان در سال 1379 انجام گرفت.مواد و روش ها: تحقیق به روش توصیفی و روش نمونه گیری به صورت Conveniece بود. تعداد افراد شرکت کننده در مطالعه 10 نفر بودند که از هر نفر 13 آزمایش هم زمان قند خون و قند بزاق در 5 روز و در هر روز یک قند خون و بزاق ناشتا, یک قند خون و بزاق Postprandial و یک قند خون و بزاق ساعت 5 بعد از ظهر گرفته شد. آزمایش ها به روش گلوکز اکسیداز و به روش end point انجام گرفت و میزان همبستگی قند خون و بزاق با ضریب همبستگی اسپرمن تعیین و تعمیم پذیری آن مشخص گردید.یافته ها: میانگین (± انحراف معیار) قندخون ناشتا 84.9±3.43 mg/dl (FBS) بود حداقل سطح خونی گلوکز 58 mg/dl و حداکثر آن 118 mg/dl بود. میانگین (±انحراف معیار) بزاق آنها 1.22±0.81 mg/dl بود. حداقل سطح گلوکز بزاق 0.323 mg/dl و حداکثر آن 4.947 mg/dl اندازه گیری شد. میزان همبستگی غلظت خون و قند بزاق 0.23 و ضریب همبستگی بین تمام افراد در روز اول 0.38, روز دوم 0.29, روز سوم 0.01 و روز چهارم 0.37 بود.نتیجه گیری و توصیه ها: ارتباط بین غلظت قند خون و قند بزاق ضعیف است. علاوه بر این چون دامنه تغییر غلظت قند خون کم است نمی توان از قند بزاق به عنوان اندکسی برای نمونه گیری و ارزیابی قند خون استفاده نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    هاشمی پور، مهین، نیکویی، فرشاد، امینی، مسعود، امین الرعایا، اشرف، رضوانیان، حسن، کچویی، علی، و عبدلی، احمدرضا. (1381). بررسی میزان همبستگی قندخون و قند بزاق. فیض، 6(4 (پی در پی 24))، 16-21. SID. https://sid.ir/paper/40384/fa

    Vancouver: کپی

    هاشمی پور مهین، نیکویی فرشاد، امینی مسعود، امین الرعایا اشرف، رضوانیان حسن، کچویی علی، عبدلی احمدرضا. بررسی میزان همبستگی قندخون و قند بزاق. فیض[Internet]. 1381؛6(4 (پی در پی 24)):16-21. Available from: https://sid.ir/paper/40384/fa

    IEEE: کپی

    مهین هاشمی پور، فرشاد نیکویی، مسعود امینی، اشرف امین الرعایا، حسن رضوانیان، علی کچویی، و احمدرضا عبدلی، “بررسی میزان همبستگی قندخون و قند بزاق،” فیض، vol. 6، no. 4 (پی در پی 24)، pp. 16–21، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/40384/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button